Народна странка

Саша Арсић (Бујановац): Напредњаци добили налог за изазивање немира у Владичином Хану

Саша Арсић (Бујановац): Напредњаци добили налог за изазивање немира у Владичином Хану

Председник Општинског одбора Народне странке Бујановац и регионални координатор за Пчињски округ Саша Арсић изјавио је да чланови Српске напредне странке из Бујановца добили задатак да у суботу у Владичином Хану „изазову хаос" током грађанских протеста против Рио Тинта и Закона о експропријацији.

„Активисти СНС и плаћеници из Бујановца задужени су за провокације у Владичином Хану. Знамо и тачно о којим Бујановчанима се ради. У питању су И. М. и М. Н. са својим екипама“, рекао је Арсић.

Он је навео да су информације проверене, као и да полиција и БИА заједно са врхом власти спремају нова хапшења и батинање људи на протестима. 

„Формирано је више екипа. Једна ће да мирно омета протест, друга да изазива инциденте. Гађаће  јајима, водом. Једна екипа је спремна да улети и бије. Покушаће и аутомобилима да  провоцирају. Жене ће формирати посебну гупу са задатком да испровоцирају реакцију, а онда да полиција приводи учеснике протеста, а не иницијаторе. То је њихова режија за суботу“.

Арсић је подсетио да је власт већ показала како се односи према мирним учесницима протеста.

"Да је насиље узело маха у напредњачким редовима грађани Србије су могли да виде када је на мирне грађане по наређењу великог вође кренуо багер и када су моткама и чекићима ударали незадовољне грађане. Па зар је забрањено да неко другачије мисли и да то слободно каже. Зар је забрањено да се то незадовољство и неслагање изнесе јавно на протестима. Треба ли да ћутимо док се Рио Тинто спрема да загади пола Србије? Треба ли да дозволимо да нашу дедовину може да купи ко и кад пожели?", упитао је Арсић.

Народна странка позива грађане да своје незадовољство искажу на улици мирним путем и да не наседају на провокације режимских активиста, као и да на насиље  не одговарају насиљем јер је главни циљ режимa да за сваке нереде окриви грађане на челу са опозицијом.