Народна странка

Народна странка Бор: Власт нема јасну стратегију развоја – рекордни буџет гутају и рекордне субвенције

Народна странка Бор: Власт нема јасну стратегију развоја – рекордни буџет гутају и рекордне субвенције

Буџет града Бора се одлуком о измени буџета повећава на 5 милијарди и осам стотина милиона динара. Најважнији разлог доношења ребаланса су додатне субвенције за ЈКП Топлана Бор која је један од најбољих показатеља какву власт имају Борани. Њихов износ се повећава са 625 милиона на милијарду и 65 милиона динара! Рекорд над рекордима!

Годинама су обмањивали грађане у стилу "само што се није“ почело са позитивним пословањем. Мењали су директоре, који су причали лепе приче и критиковале претходне, али позитивног пословања није било ни на видику. Купили су по договореном принципу део угља за ову грејну сезону по астрономским ценама (за око 30 хиљада тона уговором је предвиђено преко милијарду динара). Пословни губитак у прва три месеца ове године износи 312,9 милиона динара док је укупни нето губитак преко 335 милиона динара. Кумулирани губитак износи две милијарде и три стотине десет милиона динара. Губитак изнад висине капитала милијарда и четири стотине седамдесет девет милиона динара.

Са друге стране, власт годинама прича о пројектима, инвестицијама, развоју јавног сектора, развоју града и села, о бољем животу. Истина је да су сва обећања остала мртво слово на папиру.

Све оно што су изгласали брзо су заборавили. Боље рећи, ни оно што су изгласали нису примењивали. Фабрика за пречишћавање отпадних вода, нове саобраћајнице, нова болница, нови аеродром, и много тога обећаног остало је у магли. Путна инфраструктура је у катастрофалном стању. Бор је остао без железничке станице. Желе да сруше спортске објекте, а нове нису ни започели.

Аеродром Бор који су поклонили Републици (као и 2,5 милијарде дуга бившег РТБ) иде у експропријацију. Нови аеродром, који су обећали пре две године, није ни на видику. Бор нема омбудсмана ни три године од доношења одлуке.

Бор нема градског правобраниоца. Поставили су правобраниоца – незаконито, кршећи Одлуку о правобранилаштву. Стратегија локалног одрживог развоја, коју су помпезно најавили и изгласали пре десетак година, остала је без примене.

Буџет троше на начин да се пошто-пото средства морају потрошити. На субвенције које не дају резултате, на предизборне кампање, на неквалитетно поплочавање тротоара и степеништа...И ко зна где све и како одлази новац грађана.

Ово је власт која нема стратегију развоја града и која нема јасно постављене циљеве, и као таква, не може, нажалост, другачије ни да влада!

Уједињена опозиција Бора