Народна странка

Народна странка Бор: Седница Скупштине града Бора показала да Бор води антинародна власт

Народна странка Бор: Седница Скупштине града Бора показала да Бор води антинародна власт

Када кажемо и тврдимо да је актуелна СНС-СПС власт у Бору антинародна узимамо у обзир не једну већ много донетих одлука на штету грађана Бора. 

Предлог да се грађанима смање рачуни за грејање којег није било, наишло је на неодобравање од стране власти. Чак и тај СПС, који још глуми борца за радничка права, је био против предлога одлуке да се сторнирају рачуни. Да су бар имали свој предлог, разумели би смо. Не, они немају предлоге за народ, они имају власт и мисле да им је дозвољено све!  Троше народна средства без поштовања приоритета и без права на критику. Тако бар мисле. И зато председник скупштине Драган Жикић не дозвољава помињање 90-их, санкције, хиперинфлацију, зато не дозвољава критику надзорног одбора Топлане и у маниру остарелог кумровачког пионира одузима реч одборнику опозиције и још се хвали кршењем пословника о раду речима: прекршио сам пословник, па шта? Он коме је учешће у власти са било ким приоритет. По том питању није гадљив. 

Бор је по изјави из Министарства, а тако стоји и у Планским документима о пресељењу Кривеља, 90% да у истражна или експлоатациона права. И опет власт ћути. Да. то јесте ненародна власт. Трујканов поток, као потенцијално место за пресељење неких села и многих домаћинстава, ће бити горућа тема. Власт ухваћена у неистини покушала је да се слаткоречивим причама извуче. Једно је говорила известилац друго заменик градоначелника. Наставак следи...   

 Власт годинама избегава одговоре на многа горућа питања:

- Зашто се набавка угља за Топлану врши без расписивања јавне набавке, тзв. преговарачким поступком, чиме су се избегавале фирме и рудници који имају угаљ а чија је цена много нижа од цене коју су плаћали уназад више година.  Милијарде субвенција служе да  се  шминка пословање уништене Топлане. И онда се спас тражи у јавноприватном партнерству за топлану на биомасу (сечку и гас) на 30 година чиме се Бор може довести у огроман проблем имајући у виду тако дуг период и заштитне механизме за приватника а обавезујуће за јавног партнера.

- Зашто се асфалтирање и поплочавање врши без правог надзора а у већем делу и без икаквих планских докумената, неквалитетно. Један од примера је асфалтирање дивљег, у катастру непостојећег пута у реону села Горњане на кат. парцели бр. 6591, чији је власник Република Србија а корисник задруга Пољопром Бор. И то је доказ бахатости и класичног криминала! Још су се тиме хвалили пред новинарима.

 - Зашто се и ове године свесно крши закон и заступање јавних установа препушта адвокатима, уместо правобранилаштву града Бора, као законског заступника, при чему три установе заступа адвокат који је супруг начелнице градске управе Љубинке Јелић. То је у супротности са законом и Одлуком о правобранилаштву града Бора. Тиме је буџет оштећен за више милиона динара. 

-  Трошење буџетских средстава у предизборним кампањама, преко Центра за социјални рад, за прикривену куповину гласова је постало правило. 

- За неквалитетне радове који су разним извођачима плаћени, неки и судским путем, нико није одговарао. Утрошена средства за реновирање Дома културе у Горњану су само један од примера. 

Њих то не интересује. Држе се принципа да се буџетска средства од 6 милијарди динара  морају некако потрошити.  

Народна странка Бор