Народна странка

Народна странка Врачар: Градска власт занемарила станаре Видовданске улице

Народна странка Врачар: Градска власт занемарила станаре Видовданске улице

Општински одбор Врачар Народне странке истиче да је градска власт занемарила станаре Видовданске улице на Врачару, који живе у привременом, неусловном смештају.  

Није рђаво сетити се, понекад, Лава Николајевича Толстоја и парафразирати његову  реченицу, сви срећни народи личе једни на друге, а сви несрећни народи су несрећни на свој начин. Српски народ није имао среће са својим властима. Кратко су трајали периоди када је власт деловала на општу ползу и имајући јавно добро и интерес грађана као своје нормативно начело. Ипак, ово што нас је задесило, а што је разорније и опакије од свега виђеног нема пандана у српској историји. Нема више ниједног здравог места. Метастазе су се рашириле Србијом и на дневној бази зло узима свој данак. Посебна фуснота коруптивног система  је феномен напредњачких инвеститора који у спрези са структурама власти, на свим нивоима, хоризонтално и вертикално уништавају Београд, не презајући да учине непоправљиву штету грађанима Београда.

Случај Видовданске улице, у којој је услед флагрантног немара и бахатости оштећена и урушена зграда, одавно је требао да буде решен, јер решење није нимало компликовано. Живописни, неформални, екс градоначелник, Горан Весић је пуних уста обећао хитру и ефикасну реакцију, али до дана данашњег проблем није померен с мртве тачке.

Станари Видовданске су и даље на белом хлебу, заборављени и преварени, са све тањом надом да ће се њихов егзистенцијални проблем у разумном року решити. Од обећања да ће град Београд решити проблем и због свог пропуста сносити све трошкове очигледно нема ништа. Нови, станови који су као компензација требали бити додељени оштећеним станарима само су пука лагарија, мртво слово на папиру. Унесрећени и оштећени станари тренутно су у привременом, неусловном смештају и чекају да се неспособна и неодговорна власт смилује и сети их се једног дана.

Нема више места ни ламентацији ни чуђењу, од њих се не може ништа добро очекивати, осим онога што нам свакодневно испоручују. Зебемо да ће станари Видовданске морати да сачекају нека боља времена, а њих неће бити док ово не отерамо с власти, на сметлиште историје.

Општински одбор Врачар Народне странке