Народна странка

Народна странка Београд: Истраживачи опет остављени на цедилу

Народна странка Београд: Истраживачи опет остављени на цедилу

Одбор за просвету Народне странке Београд истиче да су истраживачи упркос ,,чврстим“ обећањима и препорукама Владе, опет остављени на цедилу.

Да ли држави стварно није стало ни до образовања, ни до науке? Чему онда раздвајање та два сродна пута и формирање два одвојена министарства? Да ли због тога да ниједно више не решава проблеме које ни претходна, техничка Влада није умела да реши?

И ове године се наставља дугогодишња пракса, да се у ово претпразнично време на факултетима и у научним установама потписују уговори на по годину дана. Тиме се системски проблем непоштовања Закона о раду, Закона о науци и истраживањима и Програма о институциалном финансирању поново „гура под тепих“.

Шта је било са чврстим обећањима о потписивању уговора до истека периода на који су истраживачи изабрани? Доношење погрешних и овако срамних одлука може довести само до тога да још више младих научника своју егзистенцију потражи у некој другој земљи.

Одбор за просвету Народне странке Београд све време даје подршку нашим најмлађим научницима и изражава изузетно незадовољство статусом који они у Републици имају.

Одбор за просвету Народне странке Београд