Народна странка

Народна странка Лазаревац: Колубара у никад горем стању захваљујући Грчићу и СНС-у

Народна странка Лазаревац: Колубара у никад горем стању захваљујући Грчићу и СНС-у

Још једна у низу лоших вести долази  са колубарског копа где је синоћ  око 22 сата дошло до хаварије одлагача на копу Тамнава Западно поље. Одлагач који је пуштен у рад 2017. године и плаћен око 20 милиона евра, оштећен је у пожару који се синоћ десио. Још увек није утврђена материјална штета. То је  одлагач са највећим капацитетом за одлагање јаловине са угљених етажа.

Милионска штета је учињена и она ће се односити на санацију не само одлагача, него и на застој у самом производном процесу као и немогућности брзог решења насталог проблема.

Више пута до сада је Народна странка скретала пажњу и  изражавала забринутост стањем на коповима и у Колубари уопште. Нису довољне само појединачне промене у руководним структурама Колубаре и ЕПС-а, потребно је на одговорност позвати све који су стабилан систем довели до пуцања и угрозили енергетску ситуацију у Србији.

Недостатак квалификоване радне снаге, стална потреба за запошљавањем страначких кадрова, као и непрестани притисак на мали број производних радника, условили су да се Колубара урушава и да то јасно виде и осећају рудари и сви запослени.

Народна странка тражи одговорност, без изговора, без одлагања и куповине времена, јер ситуација у којој се данас Колубара налази је најтежа од њеног постојања и свако одлагање може бити узрок неких нових хаварија.

Народна странка Лазаревац