Народна странка

Народна странка Гроцка: Гроцка је жртва напредњачког јавашлука и немара

Народна странка Гроцка: Гроцка је жртва напредњачког јавашлука и немара

Идентификовати и мапирати све проблеме грађана на територији грочанске општине замашан је и мукотрпан посао и мучно књиговодство јавашлука и немара. За време деструктивне владавине напредњака ниједан проблем није ни дотакнут, а о решавању проблема да и не говоримо.

У шуми проблема један се маркантно одваја по својој ургентности и разорном утицају на квалитет живота грађана наше општине, а то је Смедеревски пут. Потпредседник ОО Гроцка Народне странке, Обрад Красић, је позвао потпредседницу Народне странке, Марину Липовац Танасковић, дипломираног инжењера саобраћаја, ради разматрања проблема саобраћајног хаоса са којим се грађани општине Гроцке свакодневно суочавају.

Смедеревски пут је један од најстаријих путева у Београду, изграђен како би тада спојио Београдску и Смедеревску тврђаву.

Обрад Красић је истакао да данас 85 000 грађана општине Гроцка користи овај исти пут:  ,,Имамо пет пута више моторних возила на путевима него пре десет година, али ништа није урађено како би се олакшао живот грађанима овог дела Београда. Немамо тротоаре, пешачке прелазе, уличну расвету! Веома је опасно за малишане који морају сами у школу и старије суграђане. Због саобраћајног колапса, од насеља Винча до Устаничке улице, се путује некада и по сат времена, а говорим о деоници од десет километра! Актуелна власт не само да није ништа предузела да се реши тај огромни проблем и олакша живот грађанима овог дела Београда, већ је дозволила да се овим путем крећу камиони и остала тешка механизација без икаквог ограничења, правећи још већи хаос и додатно уништавајући овај већ разорени пут, последњи пут реконструисан пре више од петнаест година. Грађани београдске општине Гроцка ће сигурно трећег априла казнити ову власт и тражити бољег градоначелника за свој град.”

Марина Липовац Танасковић је, изразила велику забринутост за безбедност грађана и нагласила да је неопходно проширење за додатне две саобраћајне траке, од насеља Лештане до Устаничке улице, као и обавезна израда тротоара, обележени пешачки прелази и уградња уличне расвете у целом том потезу. Додала је да је сав пут раскопан и јако небезбедан за саобраћајницу која је толико преоптерећена. Неминовно је пресвлачење асфалта на постојећем путу, али се цео тај посао мора квалитетно урадити како се за неколико година, или чак неколико месеци, радови не би поново изводили и новац грађана био бачен више пута, већ се једном квалитетно урађен посао увек исплати.

Народна странка још једном користи прилику да изрази своју забринутост и апелује на остатке свести одговорних да за тренутак забораве политички маркетинг и да облигатне и бучне фразе замене конкретним делањем. Срамно је да ова власт велича своје „путарске“ и „асфалтне“ подухвате, а да се грађани Гроцке злопате и муче свакодневно на путу који вапи за проширењем.Нема у овом моменту ни хитнијег, ни битнијег проблема. Грађани, пробуђени из политичке аномије и летаргије неће пропустити шансу да на изборима адекватно санкционишу понашање актуелних власти. Извињења и оправдања за небригу и неодговорност нема, а гласачки листић је најефикаснији политички алат за неутрализацију и уклањање непоправљивих штеточина и паразита.

Народна странка Гроцка