Народна странка

Народна странка Београд: Насеља у општини Гроцка немају канализациону мрежу и градски превоз

Народна странка Београд: Насеља у општини Гроцка немају канализациону мрежу и градски превоз

У београдским насељима Врчин и Траншпед која припадају општини Гроцка грађани су као највећи проблем навели недостатак канализационе мреже и недостатак градског превоза.

Одборник у Скупштини града Београда Саша Дамњановић и чланови општинског одбора Народне странке Гроцка разговарали су са грађанима насеља Врчин о проблемима са којима се суочавају.

,,Највећи проблем је непостојање канализационе мреже и одлагање изградње коју локална власт већ дуго најављује“, рекао је Дамњановић.

Дамњановић је истакао да се грађани услед недостатка канализационе мреже суочавају и са еколошким проблемом јер се фекалне воде спроводе у локални поток.

Он је рекао да становници насеља Траншпед морају да прелазе чак 5,5 километара да би стигли до најближег превоза истичући да је решење једноставно и подразумева увођење минибусева који би саобраћали у овом насељу.

,,Битно је да градска власт оснива ново предузеће које ће правити панорамски точак! Наравно, негде у центру града где још само та туристичка атракција не постоји“, рекао је Дамњановић.

Члан општинског одбора Гроцка Милан Кнежевић истакао је да су пензионери принуђени да користе просторије Српске напредне странке јер немају сопствене просторије. Он је напоменуо да је неопходно да пензионери буду независна организација како у Врчину тако и у целој Србији.

,,Ова власт 300 метара водоводне мреже ради три месеца, овим темпом ће за 12 година можда да реше проблем водоснабдевања“, закључио је члан општинског одбора Гроцка Радомир Ђурђевић.

Народна странка ће наставити да се бори за уједначен развој београдских општина.

Народна странка Београд