Народна странка

Народна странка Београд: Општинска власт на Чукарици угрозила је безбедност деце на путу до школе

Народна странка Београд: Општинска власт на Чукарици угрозила је безбедност деце на путу до школе

Општински одбор Чукарица Народне странке упозорава јавност да је због замене контејнера у улици Аце Јоксимовић озбиљно нарушена безбедност деце и одраслих у саобраћају.

Помоћник председника Градске општине Чукарица, господин Никола Аритоновић је обилазио екипе ЈКП „Градска чистоћа“ и похвалио их за одлично урађен посао. Наиме, 11. октобра 2022. године ово предузеће заменило је 560 дотрајалих контејнера и ми ту акцију похваљујемо. Међутим речено je да су „стари контејнери запремине 1.1 кубик замењени новим и функционалним контејнерима исте запремине“, што су као по обичају слагали.

У улици Аце Јоксимовића на углу са улицом Настићевом (обе су тик уз ограду основне школе Љуба Ненадовић) поставили су знатно веће контејнере у односу на оне који су пре стајали на коловозу. Садашњи су постављени на тротоару и готово су га потпуно блокирали. На само десетак метара од раскрснице налази се и аутобуско стајалиште, па су гужве честе и тротоар је на овом делу улице прометан. Деца која се често крећу у групама због избегавања уског пролаза између контејнера и ограде, прелазе на коловоз да би обишли контејнер.

Овом приликом апелујемо на надлежне, да спрече неминовну несрећу и да поставе контејнере исте запремине или пронађу боље место на којем ће ови постојећи бити постављени. Безбедност деце у саобраћају нема алтернативу. Наш Општински одбор је свестан да је то за овакве стручњаке у општини велика мудрост те их молимо да консултују људе од струке, јер ми нећемо дозволити да нестручност актуелне општинске власти проузрокује неповратне штете грађанима.

Општински одбор Чукарица