Народна странка

Бане Максимовић (Суботица): Власт занемарује приградска насеља

Бане Максимовић (Суботица): Власт занемарује приградска насеља

Приградска насеља се годинама занемарују од стране градске власти, а квалитет живота у појединим деловима постаје неподношљив за пристојан живот. Улагања у њих су такође условљена политичком вољом појединаца, а не реалним потребама грађана.
 
Тако на пример, према званичним подацима из 2016. године, свега 23 одсто територије МЗ Пешчара има асфалтиране улице. Годинама се у предизборним кампањама мештанима ове МЗ обећава асфалтни пут за који никада не дотекне средстава.

Још једна забрињавајућа чињеница јесте да мање од половине територије Пешчаре има канализациону мрежу. Паркови се не одржавају, игралишта се распадају, а тзв. „Бункер" који је некада окупљао децу из комшилука је у потпуности девастиран. Већина улица није осветљена, док је стопа криминала у овом делу града у порасту.
 
Српска напредна странка је интересна група коју не занима како грађани живе, већ искључиво њен рејтинг. Управо због тога, актуелни режим улаже тамо где има највеће упориште у бирачком телу, док су сви остали за њих грађани другог реда. 

Народна странка ће стати на пут неодговорној политици коју води актуелни режим и на систематичан начин приступити равномерном развоју целог града.

Бане Максимовић
председник ГрО Народне странке Суботица