Народна странка

Бане Максимовић (Суботица): Четрдесет милиона за реконструкцију два дома културе

Бане Максимовић (Суботица): Четрдесет милиона за реконструкцију два дома културе

Како стандард грађана Суботице рапидно опада пре свега због нереално високе инфлације, али и због непрофесионалног управљања градом, не смемо да будемо само неми посматрачи, а да не поставимо питање, да ли то заиста мора да буде тако?

На основу информација које можемо да видимо у одлуци о буџету града за 2023. годину, доводимо у питање рационалности улагања и постављење приоритета. Готово 350 хиљада евра се планира за реконструкцију домова културе у Вишњевцу и Новом Жеднику, упркос кризним околностима. Слажемо се да је реконструкција ових објеката важна, али да ли заиста мора да кошта грађане 40 милиона динара!? Народна странка ће испратити реализацију оба пројекта јер је важно да грађани имају реалан увид у то како град троши новац.

Већ више пута смо указивали на проблеме са којима се сусрећу грађани који живе у приградским насељима као што је то Пешчара. Много домаћинстава живи без основне инфраструктуре и нема никакве назнаке да ће се ту нешто променити. Поједине улице су до те мере испуњене рупама да приликом сваке обилније падавине Суботица добије малу реку на Пешчари. Поред овога постоје бројни проблеми који би требали да буду приоритет када су улагања града у питању, а ипак из неког разлога нису.

Овог месеца смо били сведоци повећања цена паркинга за скоро 30% ! Да ли је ово знак да можемо коначно да очекујемо значајнија улагања у санацију путева који су руинирани и асфалтирање улица тамо где их нема или је ово само још једно поскупљење које треба да грађанима отежа живот у граду?

Бане Максимовић
председник ГрО Народне странке Суботица