Народна странка

Ристић: А поразе поново прогласисмо победама

Ристић: А поразе поново прогласисмо победама

Спознајући сву бол, разочарење и бес грађана у протеклом периоду, проузроковану неправдом, бахатошћу и безобразлуком владајуће структуре, могу описати стиховима, за које, ако се уђе у компаративно поређење разноликих политичких дешавања, не може се са сигурношћу знати када су настали, јер се могу везати за различите периоде бивствовања и делања различитих политичара у Србији.

Неке ће највише погодити стих „будућности затворисмо све изворе“ и сетити се црвених река и мртве природе, али не на платну, већ уживо, док ће неке стих „а поразе прогласисмо за победе“ подсетити на многа дешавања, али понајвише на „стикер победу“ и напредњачку индоктринацију током свих ових година.

За Србе на Косову и Метохији ово није прва издаја, а уједно и победа Александра Вучића. Навикао их је на то Аца Србин. За њих је ово учестала појава на коју их дуго приморавају да се навикну, али безуспешно. Они знају зашто опстају свих ових година, али и знају да неће довека трпети издају и понижавање, као што су то безброј пута показали и доказали. Свесни да им од свих досада извојеваних победа Аце Србина живот неће бити лакши, да ће наставити да гледају своје успешне комшије који повремено наврате „доле“ по своју другу или трећу плату, коју им Аца Србин редовно шаље за њихов посвећен рад опстанку српског народа, да ће наставити да гледају све бројније куће својих преосталих комшија на којима пише „Кућа на продају“.

Свесни су они, а и други грађани, да је много зла које је задесило наш народ проистекло директно са Косова и Метохије, али и да ће одатле и сво добро кренути. Зато они преостали, који нису на платном списку Аце, Звонка и Милана Србина, чувајући себе и свој образ, знају да ће од њих самих и кренути, да ће сложно и једногласно рећи НЕ даљем понижавању. 

Они пак који разумеју комплексност политичких одлука, хронолошки сагледавају договоре Аце Србина са Албанцима и победе које је до сада извојевао, знали су да ће се договорени реципроцитет догодити, само је било питање када. Надали су се да ће се догодити у периоду што ближем изборима, јер је тада памћење гласача најсвежије и да их овог пута неће обећања, прехрамбене намирнице, као ни малтер и цигле за њихове урушене куће избрисати. Да ће им памћење свих извојеваних победа до сада бити јако као никад до сада.

Зато је сада више него икада потребно да се сваки пут, када на улици угледају прелепљен грб своје отаџбине, сете ко је извојевао за њих ову велику победу, да га за све срамне победе награде на изборима и напокон „своју мудрост расточе на изборе“, јер је помрачина одавно захватила наше дане.

 

Жарко Ристић,
повереник Извршног одбора Народне странке за Косово и Метохију