Народна странка

Максимовић: Ко чува грађане Суботице?

Максимовић: Ко чува грађане Суботице?

Суботица је деценијама уназад важила за један од најсигурнијих градова за породичан живот. Српска напредна странка је за својих 10 година власти, укидањем институција, успела да укаља овакву, некада завидну репутацију, нашег града.

Довољно је да се осврнемо на дешавања у протеклом периоду.

Пре неколико дана је 25-годишњи младић из ватреног оружја тешко ранио старијег суграђанина, те је ухапшен под сумњом да је вршио промет оружја и експлозивних материја.

Само десетак дана раније, лажни полицајци су зауставили брачни пар и украли им скупоцени аутомобил, као и нов телевизор, који је био у гепеку, гардеробу, новац и лекове.

У априлу ове године смо имали покушај убиства ножем у центру града, док је у марту 78-огодишњи мушкарац оштрим предметом нанео убод у стомак суграђанину.

Поред свега наведеног, имамо и ситуацију у којој се, у шуми у насељу "Макова седмица", водио рат међу илегалним мигрантима око територије.

Поново постављамо питање, одакле мигрантима ватрено оружје?

Суботичани нису наивни и не може им се пласирати „чињеница" како треба да се осећају безбедно.

Недавна полицијска "акција" на Келебији је имала за циљ да замаскира реалну ситуацију, а да при томе промовише Александра Вулина као врхунског полицајца, што он као војни дезертер, свакако није.

Ово су само неки од немилих догађаја који су се догодили у претходном периоду и који директно утичу да осећај сигурности Суботичана.

Постављамо питања власти и Александру Вулину, који би требао бити главни и одговорни за безбедност грађана Србије:

- Како је могуће да се појединци лажно представе као полицајци и опљачкају грађане који су наводно безбедни у свом граду?

- Због чега је стопа криминала у Суботици знатно повећана у односу на ранији период?

- Како је могуће да 25-годишњак дође у посед ватреног оружја као и других експлозивних материја?

- До када ће Суботица бити полигон за обрачун миграната?

- Да ли је све ово резултат неспособности актуелног режима да заштити своје грађане?

Као и обично, одговоре на ова питања вероватно нећемо добити.

Апарат безбедности је очигледно заказао те у многим случајевима није заштитио Суботичане, а кроз разговор са грађанима свакодневно примећујемо несигурност коју све више осећају.

Народна странка ће свакако интезивирати активности по питању праћења пре свега безбедоносне ситуације у граду, али и реаговати на све што угрожава безбедност Суботичана.

 

Бане Максимовић
повереник Народне странке за Суботицу