Народна странка

Десанка Милетић (Крушевац): Онкологија или екологија

Десанка Милетић (Крушевац): Онкологија или екологија

Председник Србије Александар Вучић, како би сакрио своју катастрофалну економску политику, се досетио да купује сву прљаву индустрију коју су нормалне земље избациле или намеравале да избаце и то представи као стране инвестиције, а куповину замаскира такозваним субвенцијама. Субвенције су ишле до те мере да је странац, по радном месту, често добијао НЕТО плату радника за наредних 20 година. На тај начин Србију је направио у депонију отпадне индустрије, а српског радника у јефтину радну снагу, безвредног роба, без икаквих права и слобода. У уништавању српског радника ишао је до те мере да је законом укинуо и минули рад, а послодавце максимално заштитио и учинио недодирљивим.

То му није било довољно па је кренуо да распродаје наша рудна богатства, реке затвара у цеви и уништава природне ресурсе. Сведоци смо да данас у Србији, становници већих градова неретко могу видети ваздух који удишу, а о непријатном мирису и да не говоримо. Задњих месеци, Београд, али и други наши градови, често су били међу најзагађенијим градовима света, а власт, уместо да се забрине и крене да решава проблем, грађанима је поручивала да „онима којима смета, не отварају прозоре“.
Као логичан наставак уништавања Србије, дошао је и Рио Тинто, али не само Рио Тинто, ништа боље није ни у Бору (Зи Ђинг), Зрењанину (Линг Лонг), Смедереву, Панчеву  и осталим деловима Србије. 

На све то, председник нам је у свом редовном, ванредном телевизијском обраћању, овај пут у форми „кајања“, поручио да „немамо право да уништавамо већи број живота, него што је планирано“. 

Ко је тај ко има право да одлучи, планира колико живота и чији животи ће бити уништени? И зашто би било који живот био угрожен, ако тврдите да све што ради Рио Тинто, ради по највишим еколошким стандардима? На крају, видели смо и вашу рекламу на свим националним телевизијама, толико афирмативну, да човек пожели још један Рио Тинто, минимум, одмах поред своје куће.

Све док председник Србије има став да је он власник наших живота, односно да он треба да одлучије о нечијем животу, док нас са свих телевизијских канала свесно обмањује, док ради на штету сопственог народа и државе, наша борба није готова. Победа коју смо остварили сви заједно је само једна у низу, али она није довољна. Следећа битка биће да се избаци Рио Тинто из Србије. У ту сврху, Народна странка је предала суду кривичну пријаву против одговорних за случај Рио Тинто. Ми борбу настављамо до коначне победе.

А вама комшије и пријатељи напредњаци, поручујем да се ово и вас тиче, да земља којом ходамо, вода коју пијемо или ваздух који дишемо исти су за све нас. Од карцинома и болести вас неће заштитити чланска карта СНС-а, нити вас спасити „човек из странке“. У истој смо опасности сви и што пре то схватите, шансе да опстанемо су нам веће. Ви сада бирате буквално између Вучића и вашег здравља. Надам се да вам је ипак ваша глава дража.

Онкологија или екологија, избор је на вама. 
Ми смо одабрали, Рио Тинто – марш из Србије!

Десанка Милетић
чланица ГрО Народне странке Крушевац