Народна странка

Ивана Парлић: Жене да дигну глас и изборе се за своју слободу

Ивана Парлић: Жене да дигну глас и изборе се за своју слободу

Драге грађанке Србије,

На дан када ћете добити честитке поводом Дана жена, желим на вам скренем пажњу на неколико детаља. Најпре - нисте слободне, нисте самосталне и нисте независне. Можда неке од вас имају привид да јесу, али ако је тако, онда, нажалост, морам да вам скренем пажњу и да нисте довољно функционално писмене. Јер, ако јесте писмене, онда  видите да живите у земљи  која је постала црна рупа слободе, демократије, политичког избора, али и здравог разума. Слободне сте само ако се крећете у оквиру граница које вам је поставио Владар! То важи и за неке од вас које сте се приклониле владајућој странци и зато сте градоначелнице, министарке, директорке јавих предузећа. Ваша највећа квалификација је пристајање на саучесништво у уништавању  земље.

Ако нисте део власти, велика већина вас не ради или ради на црно и прима минималац. Ако радите у јавном предузећу или установи, запослене "преко" СНС-а, ви сте, вероватно, бот! Дакле, пишете будалаштине, хушкате народ против опозиције, и славите председника да бисте задражале посао. Учествујете у заглупљивању грађана Србије, иако, можда, неке од вас раде и у просвети! Иако сте запослене, економски нисте независне, јер сте најјефтинија радна снага у Европи! Ваша плата не може да вам обезбеди економску самосталност, па многе од вас трпе разне облике насиља. Ако и не трпите насиље у породици и на послу, живите у земљи у којој је насиље спроводи као државна политика, без јасне границе између мафије и власти. Насиље, простота, разврат и криминал популаризују се преко телевизија са националном фреквенцијом. Оне врше кулурно насиље и злочин над вама и вашом породицом.

Чак иако су неке од вас близу политичког или криминалног клана, и као такве министарке, градоначелнице и функционерке, живите најзагађенијој земљи у Европи! У Србији 15 000 годишње људи умре од последица загађења. Можда ћете у тој бројци бити баш - ви! Ако сте трудне, отрован ваздух трује и вашу нерођену децу. Ако се због тога разболе, можда се буду лечила новцем скупљеним смс порукама. Ваша деца ће се родити у Србији која ће до њиховог поласка у школу, ако се настави оваква политика, већ постати колонија, у којој ће закони бити у интересу колонизатора које ће вам власт представити као велике "инвеститоре"! Они ће вам уништити земљу, отровати, реке, и ваздух. Вашу децу ће учити искључиво чланови СНС-а, партијки послушници. Они неће научити вашу децу да мисле слободно, јер то за колонију није потребно. Биће, као и већина вас, најјефтинија радна снага у Европи или ће заувек побећи из Србије.

По квотама које би требало да обезбеде ваше учешће у власти неке од вас су чланице највишег законодавног тела, Скупштине Републике Србије. Да би то постале пристале сте  да будете део власти за коју се основано сумња да је мафијашка хоботница! Зато је сасвим природно да у нелегитимној скупштини глумите пајаце који се ругају демократији и грађанима.

Једна од вас је чак и премијерка у нелегитимној Влади Републике Србије. Она испуњава чак два услова популарне инклузивности: жена је, и припадница геј популације! У Вади је беспоговорни извршилац најпогубнијих одлука по српски народ. Иако је по Уставу, управо она на  челу власти, председника понизно назива "шефе" и срамни је симбол удвориштва. Лобиста је старних компанија које се спремају да заувек  униште Мачву, Војводину и Источну Србију!

Ипак, од свега овог најопасније је што међу вама које нисте пристале да будете део СНС организације, многе су одлучиле да не учествују у политичком животу, да не "прате" политику, да од стварности побегну у "лепше теме".

Али, узалуд вам бежање, политика прати вас у стопу!

Зато је јако добро што сте по закону и Уставу равноправне и све ово можете да промените! Постаните доносиоци својих одлука, кориснице својих овлашћења, власнице своје слободе. Одговорне за свој живот али и живот своје земље. Отерајте насиланика и из живота и из политике! Ви сте већина!

Ивана Парлић
председница Градског одбора Народне странке Ужице