Народна странка

Народна странка Зајечар, Чачак и Бујановац: Локалне самоуправе да помогну у лечењу деце

Народна странка Зајечар, Чачак и Бујановац: Локалне самоуправе да помогну у лечењу деце

Одбори Народне странке у Зајечару, Чачку и Бујановцу апелују на локалне власти да се новац опредељен за прославу новогодишњих празника преусмери на лечење деце оболеле од спиналне мишићне атрофије и подрже хуманитарну акцију за малишане Анику, Мињу и Оливера.

Сведоци смо да због епидемије бројне манифестације и друге активности нису могле бити спроведене, па ни новац утрошен. Зато је данас јако битно да спасимо животе

Грађани Србије показују дирљиву солидарност и велики труд да прикупе новац за лечење тешко оболелих малишана. Ипак, то није довољно, а времена за неку од те деце је све мање. Широм Србије на сваком тргу, на сваком углу, грађани траже начин да помогну родитељима у очајничкој борби да скупе више милиона долара за лек свом детету. Сведоци смо и да се на сваком кораку одржавају хуманитарне акције и лицитације. Наши племенити суграђани продају све што могу, од хране и гардеробе до кућа, да прикупе ту тешко доступну своту новца.

Зато тражимо од власти да подржи грађане Србије које је борба за живот деце окупила и ујединил. Апелујемо да се обуставе новогодишња славља и не пали додатна новогодишња расвета. Уместо ње, упалимо наду за живот ове деце. Уместо тргова и бина за Нову годину, нека засија и дечји осмех.