Народна странка

Народна странка Крагујевац: Страх власти од крагујевачких ученика

Народна странка Крагујевац: Страх власти од крагујевачких ученика

Градски одбор Народне странке Крагујевац пита директора основне школе „Мома Станојловић“ зашто су, због посете министра просвете Младена Шарчевића, ученицима ротиране смене? Да ли Шарчевић, познат по свом бахатом односу према јавности и човек који, после скандала са тестовима мале матуре, сматра да је одговоран само "својим шефовима", има страх од ученика старијих разреда? Да ли мисли да ће млађим ученицима лакше изманипулисати и приказати им лажи?

Подсећамо да је на исти начин и премијерка Ана Брнабић заједно са градоначелником Николићем такође избегла сусрет са старијим ученицима школе "21.октобар" на шта је Народна странка Крагујевац такође реаговала.

Питамо надлежне институције и јавност: каква се порука шаље родитељима деце која свакодневно трпе разне врсте насиља у школама уколико они који су најодговорнији да овај нарастајући проблем реше, буквално избегавају и најминималнију могућност сусрета са њима и да ли се носиоци власти брину за своју безбедност или само имају страх од политичких неистомишљеника и незгодних питања?

Министар Шарчевић, као и остали министри и треба да се плаше ученика основних и средњих школа, као и студената, али не због своје безбедности, већ јер су та деца носиоци промена и они који ће имати прилику да живе у слободној демократској земљи након смене овог накарадног режима.

Градски одбор Народне странке Крагујевац