Народна странка

Јеремић: Лаж је да су распуштена четири одбора Народне странке због подршке Поношу

Јеремић: Лаж је да су распуштена четири одбора Народне странке због подршке Поношу

Председник Народне странке Вук Јеремић демантовао је данас да су распуштена четири општинска одбора те странке „због подршке председничком кандидату Здравку Поношу“.

„Распуштен је само један одбор и то због непоштовања унутарстраначке процедуре. Сви остали одбори и повереништва Народне странке, а има их више од 100 у Србији, и даље су у пуној функцији. Поносан сам на учинак Народне странке и на наш допринос заједничкој борби против аутократског режима на претходним изборима“, рекао је Јеремић на конференцији за новинаре.

“За све ове људе који стоје иза мене, свака инсинуација да Народна странка није безрезервно подржала Здравка Поноша, чиста је увреда”, додао је Јеремић у присуству свих чланова Председништва Народне странке, као и будућих народних посланика и одборника.

Дневни лист „Данас“ објавио је да су распуштена четири одбора Народне странке „због учешћа у кампањи Здравка Поноша“.

„Листу ’Данас’ је подметнута лажна информација и жао ми је због тога. Чланови Народне странке су широм Србије скупљали потписе, учествовали у кампањи свим срцем и бранили гласове наше коалиције и председничког кандидата, кога је Народна странка подржала, упркос томе што га је једнострано наметнуо Драган Ђилас, како бисмо сачували јединство опозиције“, закључио је Јеремић.