Народна странка

Београд: Општински одбор Народне странке Раковица изабрао делегате за страначку скупштину, заказану за 22. октобар

Београд: Општински одбор Народне странке Раковица изабрао делегате за страначку скупштину, заказану за 22. октобар

Скупштина Општинског одбора Народне странке Раковица изабрала је делегате за Скупштину Народне странке, заказану за 22. октобар. Скупу су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић и функционери странке, као и представници опозиционих странака у Раковици.

Јеремић је честитао делегатима на избору и навео да се раковички одбор летос одупро покушају цепања и остао је доследан политици Народне странке.

„Народна странка је ојачана после одласка једног броја људи. Ми смо странка људи чврстих уверења чији је циљ заштита националних интереса и очување Косова и Метохије у саставу Србије. Отишли су они који не мисле тако, а вододелница која је одвојила жито од кукоља је одбацивање ’француско-немачког’ плана за независност Косова и Метохије, који представља непосредну опасност за државни интерес каква није постојала од НАТО бомбардовања 1999. године“, рекао је Јеремић.

Јеремић је рекао да се самит Европске политичке заједнице завршио „демонстрацијом слабости“ и да је то изванредна прилика да Србија на уљудан и дипломатски компетентан начин одустане од „француско-немачког“, без значајнијих негативних последица.

„Чак и најватренији ентузијасти ЕУ тешко могу да тврде да јучерашњи самит у Гранади није окончан демонстрацијом слабости. Шпанско председавање је у последњем тренутку отказало завршну конференцију за штампу, како би се избегле непријатности, а ’председница Косова’ је безобразно одбила састанак за делегацијом Србије, условљавајући га увођењем санкција Београду“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да су то околности које пружају прилику Србији да одбије „француско-немачки“ план.

„Не би требало чекати бољу прилику, можда је не буде у догледној будућности. Хитно нам је потребна седница Народне скупштине“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да искрено сумња да ће актуелно руководство Србије ову прилику и искористити.

„Зато је неопходно да им се заједничким снагама супротставимо на изборима. То можемо само заједно, никако другачије, и то је свима који чак и површно прате политику јасно“, рекао је Јеремић.

„Једноставно, нема довољно уверљивог аргумента да на предстојећим изборима не дође до уједињења свих политичких снага које националне интересе, пре свега очување Косова и Метохије у саставу Србије, стављају испред свих других, укључујући и партијске или личне“, закључио је Јеремић.

Шеф посланичке групе Народне странке Стефан Јовановић рекао је да летос није успео покушај да се промени политика странке, пре свега у односу према Косову и Метохији.

„Сукоб није био личан, него политички. Остали смо чврсто на позицији да се мора одбацити ’француско-немачки’ споразум за независност Косова и Метохије. Народну странку су напустили који нису тако мислили“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да је раковички одбор остао доследан политици странке, која ће бити потврђена на страначкој скупштини.

Шеф посланичке групе Народне странке истакао је да би градоначелнике, председнике општина и одборнике требало бирати по већинском изборном систему, односно по имену и презимену, уместо да грађани на изборима заокружују називе партија, које потом на функције у локалној самоуправи постављају партијски подобне кадрове.

Председник Општинског одбора Народне странке Раковица Бојан Лазић рекао је да је та општина претворена у паланачку касабу, и истакао да грађани заслужују бољу локалну власт и да ће на следећим локалним изборима Народна странка „Раковицу вратити народу“.

„Ми смо јасна алтернатива власти, победићемо и донећемо промене на добробит свих грађана у нашој општини“, рекао је Лазић.

Потпредседник раковичког одбора Милош Пантић рекао је да тај одбор има план за Раковицу са решењима која ће омогућити бољи живот становника Раковице и да га представља грађанима који га прихватају у све већем броју, и додао да је једна од главних тачака програма увођење комуналног реда.