Народна странка

Покрет Буђење приступио Народној странци

Покрет Буђење приступио Народној странци

Покрет Буђење, чији је оснивач Душан Туфегџић, приступио је данас Народној странци и убудуће ће деловати као део те странке, а председник Народне странке Вук Јеремић рекао је да је реч о великом појачању.

„То је једно од највећих појачања и охрабрења за Народну странку. Народну странку смо основали на политици и уверењима која се нису мењала. Сада смо двоструко ојачани – прикључењем Покрета Буђење и одласком из странке оних који нису веровали у нашу политику нити су делии наша уверења“, рекао је Јеремић у Чачку, где је одржана Скупштина Градског одбора Народне странке на којој су изабрани делегати за страначку скупштину, заказану за 22. октобар.

Јеремић је истакао да опозиција може да победи на изборима само ако наступи у два снажна и идеолошки дефинисана блока која би чиниле странке државотворне опозиције и странке прозападне опозиције.

„Тако не би било расипања гласова и ако не буде узајамног гложења, могућа је промена власти. У супротном, бићемо ривали једни другима и биће трвења, како међу државотворним и патриотским странкама тако и међу прозападним странкама, и биће то рат свих против свих у опозицији уместо да наступимо против режима“, додао је Јеремић.

„Верујем да ћемо наћи начин да се договоримо. Расцепканост опозиције на изборима користи само режиму и никоме више“, навео је Јеремић.

Оснивач Покрета Буђење Душан Туфегџић рекао је да Народна странка једина заступа идеологију и програм који омогућавају суштински напредак Србије.

„Разговараћемо са грађанима и представићемо им тај програм у целој Србији. Чврсто се противимо ископавању литијума јер би део територије на којем би се ископавао литијум био налик на површину Месеца. Ископавање литијума не може бити исплативо за Србију, нема те математике“, рекао је Туфегџић.

„Србија мора да постане држава пољопривредника и одатле мора да се крене, а не од рударења. Наша држава има највеће капацитете за пољопривреду и прехрамбену индустрију у овом делу Европе“, рекао је Туфегџић.

Представник Покрета Буђење адвокат Владимир Терзић рекао је да је тај покрет одлучио да се прикључи Народној странци јер су у политици потребни искреност и чврста уверења.

„Народна странка има јасну политику која се поклапа са нашим ставовима и било је сасвим природно да јој се прикључимо. Борићемо се у неравноправној али часној борби за интересе Србије и нашег народа. Убеђен сам да је Покрет Буђење само први од покрета који ће се прикључити Народној странци. Разговарамо са другим организацијама и појединцима који деле наше уверења и сви којима је интерес Србије на првом месту наћи ће се пре избора у Народној странци“, рекао је Терзић.