Народна странка

Алексић за „Време“: Не верујем да је Вучић посетио Рибникар, протест показује да су се грађани пробудили

Алексић за „Време“: Не верујем да је Вучић посетио Рибникар, протест показује да су се грађани пробудили

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да оџив грађана на протесте "Србија против насиља" у Београду показује да су се „грађани Србије пробудили", а да ће он и његове колеге "остати до краја“ и да ће се борити "док буде последњи грађанин на улици".

Поводом два масовна убиства, у Београду и околини Младеновца, у којима је почетком маја убијено 18 особа, што је био и повод за почетак протеста на који је позвала опозиција, Алексић је за данашње издање недељника „Време“ рекао да је велика срамота што ни премијерка Ана Брнабић ни председник Србије Александар Вучић нису нашли за сходно да оду до школе "Владислав Рибникар" и упишу се у књигу жалости.

Алексић је рекао да не верује Вучићу да је посетио школу, а да медији то не знају.

"Да ли неко у Србији верује да он негде оде без камере? Не верујем му да је био. Нека покаже шта је написао, ако је био. Нико се није тамо појавио. Они су кренули сутрадан да спинују, уместо да кажу: да, одговорни смо, имамо објективну одговорност, као министар просвете Бранко Ружић који је поднео оставку, поднеће и неко други", рекао је Алексић.

Он је навео да би министар унутрашњих послова Братислав Гашић требало да поднесе оставку "без обзира што није директно утицао на то".

"Човек који има морал мора да каже - то је моја одговорност. Мора да буде свестан функције коју обавља", казао је Алексић.

Према његовим речима, "кад закаже систем, они који га воде морају да одговарају".

"Вучић је могао да угаси школску годину за један дан, а не може да прекине ријалити Жељка Митровића, не могу Пинк и Хепи да изгубе фреквенције, иако крше закон сваког дана. Не може да смени РЕМ, само може да прекине школску годину, то га не кошта ништа. А ово га кошта, кошта га могућности да настави да хипнотише лажима и манипулацијама грађане Србије. Зато Вучић није спреман чак и кад је 18 мртве деце у питању да се одрекне медијског управљања грађанима Србије", рекао је Алексић.

 

Бета