Народна странка

Алексић: Бићемо недвосмислена опозиција, желимо да променимо власт што пре

Алексић: Бићемо недвосмислена опозиција, желимо да променимо власт што пре

Шеф посланичкегрупе Народне странке у Скупштини Србије Мирослав Алексић изјавио је за Н1 након конституисања парламента да ће та странка бити недвосмислена опозиција.

„Народна странка ће имати свој посланички клуб, први пут од оснивања странке биће 12 посланика у том клубу. Бићемо недвосмислена опозиција и заједно са осталим партнерима из опозиције учинити све да на прави и најбољи начин заступамо интересе Србије и њених грађана“, рекао је Алексић.

Он је појаснио да ће савезници Народне странке бити сви они који неће ни на који начин помагати режиму Александра Вучића.

„Ми смо већ направили договор о координацији са Демократском странком, Не давимо Београд, групацијом Заједно и договорили смо се да 35 посланика из тих групација кандидује Зорана Лутовца као потпредседника Народне скупштине. Што се тиче Странке слободе и правде они су мимо нас договарали да добију место потпредседника“, изјавио је Алексић.

Цела групација није спремна, каже Алексић, да на било који начин подржава оно што власт буде радила.

„На тај начин би дали легитимитет за све оно што су радили у протеклих десет година, и грађанима Србије и нашој земљи – разарању институција, гажењу Устава и закона, гажењу људских слобода и слободе медија, шиканирању људи… Не можемо због тих жртава које је режим направио у претходних десет година да на било који начин њима помогнемо. Ми желимо да ову власт срушимо што је пре могуће како би се Србија ослободила диктатуре“, поручио је он.

Говорећи о Владимиру Орлићу као могућем председнику Скупштине Србије, Алексић је оценио да ће он „бити континуитет онога што се дешавало претходних година“.

„Заправо не очекујем да овде имамо озбиљну расправу, али бих волео да грешим, да ме разувери господин Орлић и посланици власти да можемо на један достојанствен начин да расправљамо, без личних увреда, без личних напада, без ријалити догађаја и да уважавамо што седимо у највишем законодавном дому“, рекао је Алексић и нагласио да ће посланици Народне странке учинити све да буду максимално одговорни и озбиљни у посланичком раду.

 

Преузето са портала Н1

Фото: Н1