Народна странка

Марина Липовац Танасковић пита Весића и Малог: Зашто 560.000 Београђана нема канализацију?

Марина Липовац Танасковић пита Весића и Малог: Зашто 560.000 Београђана нема канализацију?

Посланица и потпредседница Народне странке Марина Липовац Танасковић изјавила је данас да су 560.000 Београђана нема канализацију и да су урбани потоци претворени у фекалне колекторе, и питала министре финансија и грађевинарства Синишу Малог и Горана Весића зашто нису изградили канализацију док су управљали Београдом.

„Немојте да говорите о онима на власти пре вас, јер сте пре СНС-а на власти били ви“, рекла је Марина Липовац Танасковић на седници Скупштине Србије на којој се расправља о ребалансу буџета.

„Зашто, господине Весићу, нисте као први човек Београда изградили канализацију, зашто нема канализације у Сремчици, на левој обали Дунава, у Калуђерици? Зашто, господине Мали, нисте као градоначелник Београда урадили канализацију, зашто 560.000 Београђана нема канализацију“, упитала је Марина Липовац Танасковић.

Марина Липовац Танасковић је поводом Весићеве изјаве да се граде велика постројења за пречишћавање отпадних вода, министру рекла да је он обуставио градњу таквог постројења у Великом Селу.

„Немамо ми ништа против задуживања од 70 милиона евра за градњу канализације у општинама широм Србије, али се противимо задуживању од 330 милиона евра за Национални стадион, а и сами знате да нема канализације ни у Београду ни у другим градовима Србије“, рекла је Марина Липовац Танасковић.