Народна странка

Марина Липовац Танасковић: Увести психологе и дефектологе у сваку школу у Србији

Марина Липовац Танасковић: Увести психологе и дефектологе у сваку школу у Србији

Посланица Народне странке Марина Липовац Танасковић изјавила је данас да би анкетни одбор за утврђивање околности два масовна убиства требало да предложи увођење „психолога, психијатра и дефектолога у сваку школу“ у Србији и да би фемицид требало да буде „посебан облик кривичног дела“.

„Требало би више да радимо на превентиви менталне заштите. Предлажем анкетном одбору да уврсти предлоге мера које се односе на поштовање Закона о раду тако што би се поштовало радно време како родитељи не би морали да раде прековремено да би обезбедили све свом детету и да не морају да раде и за време годишњег одмора и онда када су болесни“, рекла је Марина Липовац Танасковић на седници Скупштине Србије.

Марина Липовац Танасковић је навела да би у школске програме требало уврстити и радне суботе „где деца неће имати школске предмете, већ ће долазити, дружити се, такмичити се, скупљати пластику, стакло, штагод“.

„Предлажемо да се уведу посете музеја, позоришта, опера и других културних садржаја и да се побољша рад одељења која баве безбедношћу деце на интернету“, рекла је Марина Липовац Танасковић.

Марина Липовац Танасковић је позвала грађане да се „придруже протесту у петак у 18 часова испред Скупштине Републике Србије“.