Народна странка

Новаковић: Наставити притисак да би се што пре окончала Вучићева владавина

Новаковић: Наставити притисак да би се што пре окончала Вучићева владавина

Посланик Народне странке Борислав Новаковић изјавио је да се мора наставити институционални и ваниституционални притисак да би се што пре окончала владавина председника Србије Александра Вучића.

Новаковић је за телевизију Нова С рекао да одлазак Вучића са власти није само само политички интерес, него и друштвени, јер су поражавајуће последице 11 година његове власти.

„Институционлани притисак је оно што радимо у парламенту и ми као посланици чинимо све да оно што је истина, оно што су чињенице допре до јавности али је потпуно јасно и да Вучић неће попустити пред чињеницама и њега истина много не погађа“, додао је Новаковић.

„Оно што интересује Александра Вучића и оно по чему мери своју снагу, али и снагу својих опонената је број присталица, колико су једни и други спремни да изведу. Он има патолошку потребу да пребројава људе, било нас је 9.000, те 12.000 да би на крају чак и Владимир Ђукановић као идеолошки кербер, као неко ко битно обликује расположење у СНС, признао да је погрешна стратегија њихова, да се са омаловажавањем опходе према свим тим људима који излазе на протесте“, рекао је Новаковић.

Новаковић је навео да одлуке Вучића не опредељује количина чињеница која се чује у парламенту, нити аргументи, него материјална физичка снага.

„Он мери социјални капацитет опозиције, број људи који следе наше идеје“, рекао је Новаковић.