Народна странка

Народна странка Зрењанин: Град без воде

Народна странка Зрењанин: Град без воде

Јуна 6. цео град Зрењанин је без воде од 8 сати ујутру, уз најаву да ће због редовног одржавања електричне инсталације, вода стићи у 12 сати и 30 минута. Дакле, ни више од 2 часа по најављеном доласку те жуте текућине, са ужасним мирисом и још ужаснијим укусом, ми смо и даље остали ускраћени за оно што су још стари Римљани имали- воду из градског водовода.

Колико људи је данас у проблему? Шта је са болницама, зубним ординацијама, пекарама, месарама, козметичким и фризерски салонима? Шта је са мајкама које не могу да окупају своје бебе, са женама које не могу да припреме ручак својим породицама? Школарцима је задњи дан школе, и памтиће га и по томе што су били без воде, иако је то, у ствари, њима нормална појава, јер од рођења немају воду за пиће.

Где су цистерне са пијаћом, или бар техничком водом данас на сваком ћошку у граду?
Шта је са агрегатима у фабрици воде, који представљају бацкуп у случају нестанка струје?
У крајњем случају, шта је са фабриком воде?

И председник државе, и премијер, и градоначелник, овај, као и претходни, и онај пре њега, обећавају, пролонгирају, троше новац грађана као да им је дедовина, а ми смо таоци њихових играрија и комбинација.

Шта ради тужилац? Како се против директора Водовода г. Бодироге води кривични поступак?

Има ли у зрењанинском СНС-у икога ко би грађанима Града Зрењанина могао објаснити зашто се уопште против директора ЈКП Водовод и Канализација води кривични поступак пред Вишим јавним тужилаштвом у Новом Саду који је у фази претходног поступка (предистражни, истражни и поступак оптужења) који се некада звао преткривични поступак? Да ли то има везе са буџетом Града Зрењанина? Да ли то има везе са незаконитим исплатама финансијских средстава трећем (правном) лицу са пребивалиштем у Зрењанину? Која цена кубика воде је договорена са инвеститором за изградњу фабрике воде у Зрењанину? Да ли заиста планирате да пустите фабрику воде у рад непосредно пред локалне изборе?

Бахатим односом према свему и свима оно што постижете је да ће на протесту бити још више људи и тако све док не будете одговарали за сва непочинства према својим суграђанима.

Много је питања која су од интереса за зрењанинску јавност, а која ће бити свакако предмет интересовање нове власти.

Наташа Велемир,
председница ГрО Народне странке Зрењанин