Народна странка

Народна странка Зрењанин: Преко Черног до беле воде, миленијумско је питање сад

Народна странка Зрењанин: Преко Черног до беле воде, миленијумско је питање сад

Градска власт је објавила као вест да можемо да очекујемо воду. За годину, две. Након 12 година власти, на коју су дошли и обећањем да ће решити проблем воде "за годину, највише две" већ 2015, па опет "за годину, највише две" 2018. и након безбројних фијаска са фабриком воде настављају у истом правцу. Додуше, овог пута са консултантима из института Јарослав Черни. Али очигледно, силом баба у рај не иде. 

Градски одбор Народне странке Зрењанин поставља питање зашто се тек сада консултује овај институт када је он још 2012. имао спремно решење које би обезбедило воду не само за град Зрењанин, већ и 13 општина Баната, али што је важно и свих 22 села општине Зрењанин. Предложено решење је подржао велики број странака, активиста и удружења, као и представника струке, али за партију на власти у Зрењанину то није било решење! Да ли је сада разлог можда што је власник института Јарослав Черни партијски Миленијут тим као пожељни "партнер" власти за пражњење буџетских средстава?! 

Народна странка има спремно решење за снабдевање водом грађана Зрењанина, као и свих грађана Војводине којима је ускраћено основно људско право приступности пијаћој води и хигијенским условима. Обезбедити воду на стратешки и безбедан начин снабдевањем из највећег басена здраве, чисте пијаће воде у Србији и тиме трајно решити овај хронични проблем који сви имамо је један од основних циљева Народне странке.

Народна странка Зрењанин