Народна странка

Народна странка Зрењанин: Град да организује оџачарску службу

Народна странка Зрењанин: Град да организује оџачарску службу

За првих месец дана ове године у општини Зрењанин су се десила два пожара, од којих је онај у Орловату био потпуно трагичан, животе су изгубила два човека, а у Елемиру је само пуком срећом избегнута велика трагедија, јер се породица са четворо мале деце отровала угљен-моноксидом, али су, на сву срећу, сви живи.

Народна странка Зрењанин захтева од надлежних у Граду да под хитно организује оџачарску службу која ће бити на услузи грађанима, знајући колико је у Зрењанину и околини домаћинстава са индивидуалним ложиштима, и с обзиром на то да смо сазнали да је породица из Орловата у неколико наврата тражила од Димничара Зрењанин да изађе на терен и очисти загушени димњак, чиме би трагедија била избегнута. 

С друге стране, упитна је и организација добровољних ватрогасних друштава у селима, јер су пожар у Орловату гасили зрењанински ватрогасци, а њима је требало времена да стигну од града, по лошем времену и још лошијим путевима. 

Не сумњамо у добру вољу волонтерских организација, али у времену  када нам села умиру лаганом смрћу, када нема лекара, апотекара или пуних учионица у сеоским основним школама, потпуно је упитна организација ватрогасне службе на добровољном нивоу. 

Зрењанински ватрогасци су још једном потврдили да су веома посвећени и компетентни за посао који обављају, али знајући да је површина на којој раде већа од 1 300 квадратних километара, не може се очекивати довољно брза реакција од њих за свако место у општини са 22 насељена места.

Градски оци би требало да се позабаве овом веома важном темом системски, и мимо предизборних кампања у којима обећавају све и свја, већ на начин који је реалан, и у којем нећемо сваљивати одговорност на неког другог, и који предупређује људске жртве као колатералне штете у неорганизованим приватизацијама или мањку људства.

Народна странка Зрењанин