Народна странка

Народна странка Зрењанин: Наставак дрвоцида у граду

Народна странка Зрењанин: Наставак дрвоцида у граду

Народна странка Зрењанин изражава огромну забринутост због наставка дрвоцида у граду.

Да ли ће се неко опаметити, повући ручну, прекинути погром над зеленим површинама у нашем граду? Да ли је неиспуњена жеља за новим парком на крају града довољан разлог за уништавање оволиког дрвећа? 

Шта су згрешиле брезе дуж надвожњака између аутобуске станице и некадашњег Бека, па је неко извршио "зрењанински масакр моторном тестером" над дрворедом прекрасних, одраслих стабала бреза, потпуно здравих, које нису сметале обнови саобраћајнице?

Да ли је дрворед на Леснини оправдао очекивања наших суграђана, довољно да се не супротставе најављеној "реконструкцији" Карађорђевог парка?

Да ли су стабла посађена дуж трим стазе на Берберском или булевара на Багљашу довољан показатељ небриге, непланирања, необазирања на претходне неуспехе... да могу да престану ови експерименти над зеленим плућима града? 

Да ли је битније поделити који кубик дрвета за огрев "верним" (читај уцењеним) гласачима, или размишљати о сахарској будућности која нам се смеши?

Да ли ће неко у овом граду некада поставити услов "инвеститорима" да за сваки изграђени стан морају да посаде бар неко дрво о свом трошку, а не да ЈКП задужено за зеленило изнова плаћа саднице којима се замењују оне које нису преживеле?

Народна странка Зрењанин пита да ли они који о дрвећу не умеју да се старају, могу да одлучују о фабрици воде или апотекама?


Наташа Велемир
повереница Народне странке Зрењанин