Народна странка

Народна странка Зрењанин: Светски дан водa – не и за Зрењанин

Народна странка Зрењанин: Светски дан водa – не и за Зрењанин

Да ли сте знали? Данас је светски дан вода, установљен 1992 године резолуцијом УН-а. 

Медицински минимум уноса течности у организам је 2 литре на дан, док је минимум воде потребан једном човеку за све дневне активности (пиће, кување, хигијена) процењен на 50 литара за достојанствен живот. 

Зрењанин традиционално прославља овај празник слободе и људских права скромно у кругу пропалих инвеститора и лажних обећања режима на власти. Грађани Зрењанина су две деценије ускраћени за универзална људска права на чисту воду и санитарне услове, и делује да смо за локалну власт сви ми изједначени са афричким племенима.

Народна странка Зрењанин захтева повлачење штетног Закона о измени закона о комуналним делатностима на основу којег је омогућено да најважнијим стратешким ресурсом снабдевањем водом за пиће управљају приватна предузећа и стране компаније. Поред овога захтевамо усвајање Закона о води за људску употребу чиме би се омогућила и неопходна хитна израда Планова безбедности воде за пиће у складу са СРПС ЕН 15975-2 на основу којих би били утврђени сви ризици по здравље и безбедност грађана али и дати јасни и недвосмислени закључци чијом применом би напокон грађани имали чисту воду.

Решење фаворизовано од стране лидера зрењанинских напредњака Горана Кнежевића и његових трабаната још из времена ДС-а, а затим и у СНС-у очигледно је осмишљено у личном интересу и потпуно неодрживо. Нећемо дозволити парцијална решења којима се наши суграђани у 22 насељена места лишавају права да имају чисту воду. Једино свеобухватно решење здраве и чисте пијаће воде у средњем Банату је изградња регионалног водовода за снабдевање водом!

Народна странка Зрењанин