Народна странка

Народна странка Зајечар: Власт уништила безброј јавних предузећа и отерала их у дугове

Народна странка Зајечар: Власт уништила безброј јавних предузећа и отерала их у дугове

Штеточинска и корумпирана градска власт отерала је у стечај јавна предузећа која су деценијама опстајала. Лошим и недомаћинским управљањем уништено је јавно предузеће „Краљевица“ које је било највеће предузеће у граду. Сумњивом приватизацијом јавно – комуналног предузећа „Вреловод“ грађанима су наплаћиване астрономске суме за грејање, а чешкој компанији „Моравиа“ незаконито је отета својина. Отварано је безброј предузећа и установа без икаквог смисленог плана, стратегије и пратеће документације иза којих су остали милионски дугови који су доспели на плаћање свим грађанима Зајечара. Нестала је и Дирекција за изградњу као установа којој се поверава урбанистичко планирање и други стратешки послови везани за град. Нико не зна колико истоимена дирекција дугује јер се и тај дуг сваљује на терет грађана пошто за обавезе одговара град као оснивач.

Врхунац нестручности је остављање лименог и дрвених сандука на депонији код Халова. Градска власт нема ниједан плански документ везан за управљање отпадом.

Народна странка Зајечар предлаже да у Управним и Надзорним одборима јавних предузећа седе чланови удружења потрошача како би спречили разне скривене трошкове које ова предузећа наплаћују.

Залажемо се за укидање свих скривених трошкова ових предузећа, субвенционисање цене грејања и постављање таквих људи у Управним и Надзорним одборима који имају довољно искуства, знања и резултата у областима којима се јавна предузећа баве, а не пропалих политичких кадрова Бошка Ничића и родбине и пријатеља функционера Градске управе.

Смањићемо и ограничити број лажних и измишљених радних места политичких послушника по канцеларијама и повећати број радника који раде на одржавању комуналних система.

Залажемо се за избор директора јавних предузећа, а не В. Д. статус директора који служи да би директори јавних предузећа били послушници Градске управе и градоначелника.

Спречићемо даље уништавање ЈКП „Хигијена“, све са циљем приватизације тог јавног предузећа ради пљачкања грађана грађана на цени услуга одржавања и закупа гробља. Урадићемо два градска гробља која су руинирана и изградити бувљу пијацу како би наши суграђани могли да продају своје производе.

Тражићемо ревизију пословања и оформићемо стручни правни, економски и инжењерски тим који ће испитати сваку трансакцију ових предузећа за 15 година уназад због постојања сумње у ову корумпирану и штеточнску власт.

Новац грађана неће се трошити на разне глупости, већ у јавном интересу. Направићемо кванташку пијацу како бипољопривредници могли да продају своје производе на велико.

Ми држимо реч.

Народна странка Зајечар