Народна странка

Народна странка Зајечар: Неспособна градска власт претвара Зајечарце у грађане другог реда

Народна странка Зајечар: Неспособна градска власт претвара Зајечарце у грађане другог реда

Енергетска ефикасност има два аспекта, један је еколошки, а други економски! Како цена енергената расте, расте и оптерећење грађана, а највећи део потрошње енергије је везан за грејање. Цене пелета, угља, дрвета, гаса константно расту. Зато је за грађане енергетска ефикасност постала веома битна, што подразумева замену столарије и постављање изолације на стамбеним објектима.

Заменом столарије и постављањем изолације уштеда енергије (новца) би била преко 30 одсто. Када се то пренесе на екологију, то подразумева смањење загађења, смањење сече шума, сам ефекат је много већи.

Држава је зато, за те намене расписала конкурс за субвенционисање замене столарије и изолације.

Међутим, иако је расписан конкурс, грађани Зајечара су доведени у неравноправан положај, односно у својој држави претворени у грађане другог реда, јер са једне стране држава нашим новцем субвенционише енергетску ефикасност, а са друге стране грађани Зајечара (за разлику од већине градова) немају субвенције јер имамо крајње неспособну локалну власт предвођену СНС-ом.

Такође, подсећамо да се на челу Министарства рударства и енергетике (које је расписало конкурс) налази Зорана Михајловић, која је још једном „показала да заслужује“ звање почасне грађанке Зајечара.

Зато, апелујемо на локалну власт да се бар мало потруди ове године и обезбеди субвенције, како грађани Зајечара не би и даље били грађани другог реда!

Народна странка Зајечар