Народна странка

Народна странка Врањска Бања: Грејање само за одабране

Народна странка Врањска Бања: Грејање само за одабране

Поводом селективног увођења грејања за само одабрани круг људи у Врањској Бањи од стране руководства општине, а које се заснива на искоришћењу извора топле воде као природног ресурса којим Бања обилује, оглашава се повереништво Народне странке у Врањској Бањи.

С обзиром на то да су приоритет имале само улице Бошка Ђорђевића и део стамбених зграда у улици Краља Петра и ослободиоца, поставља се питање зашто и остала насеља у Врањској Бањи нису имала једнак третман? Због чега мештани насеља Огош, Савинци, Штипљани, Ђелинци, Сува Бања и других насеља немају иста права попут ових, по нама, селективно одабраних улица, већ су исти дискриминисани као мештани другог реда? Да ли би и остала домаћинства у Врањској Бањи требало да имају једнако право коришћења топловода или је то право загарантовано само за привилеговану СНС "елиту"? Такође, поставља се и питање економске исплативости и оправданости овакве накарадне и селективне топлификације?

Оно што је такође симптоматично јесте и чињеница да је све ово изведено без икаквог пројекта, на своју руку, а по вољи и наредби само једног човека.

Зато Народна странка пита локалну власт и председника општине Драгана Сентића да ли су сви грађани Врањске Бање једнаки или су неки мало једнакији од других? Да ли су становници Врањске Бање заслужили да буду дискриминисани и изузети од коришћења овог природног ресурса који припада свим Бањчанима? Јасно је једино то да Бањчани трпе самовољу једне странке и једног човека као сиве еминенције ове наше мале општине.
За све ове године власти Српске напредне странке у Бањи није стигао ниједан квалитетан и озбиљан инвеститор, не рачунајући продају специјалне болнице под сумњивим околностима у бесцење.

Бањчани нису заслужили овакву погубну и неспособну власт која Врањску Бању сваким даном све више срозава, а Народна странка ће увек бити на страни народа и биће глас незадовољних и обесправљених становника наше општине јер су за нас сви грађани једнаки, без обзира на то којој политичкој организацији припадали.

Зоран Илић,
Повереник Народне странке Врањска Бања