Народна странка

Народна странка Врање: Локална власт успела да истера ФК Динамо из лиге

Народна странка Врање: Локална власт успела да истера ФК Динамо из лиге

Поводом  одлуке Управног одбора ФК "Динамо" Врање о изласку из лиге због немогућности даљег такмичења услед недостатка финансијских средстава, оглашава се Градски одбор Народне странке Врање.

ФК "Динамо" Врање је фудбалски клуб основан још давне 1947. године и као такав он за Врањанце не представља само фудбалски клуб који практикује фудбал као игру. Динамо за Врањанце значи више од игре. Више од једног обичног фудбалског клуба. Динамо за Врањанце представља бренд, са дресовима жуте боје по којој су врањанци увек били препознатљиви и којом су се истицали и разликовали од остатка Србије, а некада и бивше СФРЈ. Зато је Динамо веома значајан за сваког честитог Врањанца, без обзира у којој се лиги тај клуб такмичио. Сваком детету које је раниње тренирало фудбал у Динаму је била част да на градском стадиону у Шапранцу за време фудбалске утакмице сакупља лопте иза голова или поред аут линије и деца су се за ту част међусобно такмичила, јер број деце која су тада тренирала фудбал у Динаму, у селекцији петлића, био је велики, тако да није увек било места за све, те су се, за ту привилегију, деца надметала. То знају сви Врањнци којима су фудбал и Динамо били и остали у души. Тада је као и сада Динамо играо у Српској лиги. У мђјувремену је Динамо доживео успех и играо и у садашњој Првој лиги Србије као и у Суперлиги, међутим, динамо ће за Врањанце увек бити бренд без обзира у којој се лиги такмичио. Зато Динамо не сме служити за страначка поткусуривања и међустраначке размирице између више фракција Српске напредне странке. Власти града и управе клубова се мењају, долазе и одлазе, мењале су се чак и државе али је Динамо као клуб и препознатљив бренд Врања, дресова жуте боје, до данас опстао. Међутим, напредњаци су и то решили да униште, да га по могућству угасе због тога што се овима у Градској управи, конкретније, градоначелнику и већнику за спорт, као и народном посланику из Врањске Бање не свиђа управа Динама, која је на то место дошла њиховим заслугама и која је такође састављена од чланова Српске напредне странке и породице која безрезервно подржава Александра Вучића.

Народна странка Врање најоштрије осуђује излазак из лиге ФК Динама из Врања и начин на који се руководство града опходи према клубу. Ми смо више пута упозоравали на то да је ова власт гробар врањског спорта и да ће се десити управо то што се дешава не само Динаму већ и осталим клубовима других спортова. Зато позивамо напредњаке свих фракција у Врању да се окану Динама и врањског спорта. Да своје страначке ратове, освете и поткусуривања не врше преко леђа Динама нити било ког врањског клуба, већ да то решавају на својим страначким органима уколико имају бар мало памети и савести јер као што смо већ навели, власт долази и пролази, а спорт треба да буде терен где сви који желе имају право да учествују, активно или пасивно и без обзира на страначку припадност. Спорт треба да буде место које ће окупљати нашу децу, а Динамо је то увек радио. Ми изражавамо стрепњу и за остале клубове других спортова који су, такође, у немилости напредњака и њихових унутарстраначких фракција, да ће их задесити слична судбина. Зато овим путем шаљемо поруку онима који руководе градом да се уздрже од даљег уништавања врањског спорта и врањских клубова.

Народна странка Врање