Народна странка

Народна странка Врњачка Бања: Пожар у центру Бање, једна особа преминула, а ко је крив?

Народна странка Врњачка Бања: Пожар у центру Бање, једна особа преминула, а ко је крив?

У центру Врњачке Бање је избио пожар. Нажалост, једна особа је погинула.

Члан 5 Закона каже:

Сваком стамбеном, пословном и јавном објекту мора се обезбедити приступни пут изграђен у складу са прописом којим је уређена ова област.

Приступни пут из става 1. овог члана мора бити увек слободан и на њему није дозвољено паркирање и заустављање других возила, нити постављање било којих других препрека које ометају ватрогасну интервенцију.

Везано за инцидент који се догодио у центру Врњачке Бање када је изгубљен један живот.

Смрт сајџије из Врњачке Бање и пожар који је последица немара или непажње што ће истрага утврдити, само је опомена и наук за даље поступање надлежних служби. Ватрогасно возило није имало прилаз до објекта већ се гасило уз помоц ватрогасних црева од неколико десетина метара на које је утрошено драгоцено време а знамо да код пожара сваки секунд важан у спашавању живота. Да ли ће усијане главе локалних моћника увидети да је и један спашен људски живот вреднији од милиона у нечијим џеповима.

Давање дозволе појединим терасама, помоћним и монтажним објектима на местима за пролаз ватрогасног возила и противпожарног пута је криминал и немар који може довести до још изгубљених живота и материјалне штете неслућених размера. ОО Народне странке у Врњачкој Бањи овој догађај сматра опоменом и последњим упозорењем да се нешто слично више не догоди.

Народна странка Врњачка Бања