Народна странка

Народна странка: Основан Општински одбор Власотинце

Народна странка: Основан Општински одбор Власотинце

Народна странка одржла је Оснивачку скупштину у Власотинцу.

За председника Општинског одбора једногласном одлуком изабран је Александар Јовић, док је за потпредседника изабран господин Милован Спасић, као и још 9 чланова Oпштинског одбора. 

Скупштини су присуствовали потпредседник Народне странке и шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић, потпредседник Iзвршног одбора Ненад Милојичић, кординатор Извршног одбора Народне странке задужен за Јабланкчки округ Јовица Станковић, као и многобројни чланови и симпатизери Народне странке.

Први се окупљеним члановима обратио новоизабрани председник Oпштинског одбора Народне странке у Власотинцу Александар Јовић који се свима захвалио на указаном поверењу и том приликом обећао је да ће радити на омасовљењу Народне странке у Власотинцу, такође и да ће се са својим тимом предано борити за бољи живот грађана Власотинца. 

Затим су се присутнима обратили и гости, Јовица Станковић који је најавио сарадњу између Oпштинског одбора  Народне странке у Власотинцу и Градског одбора Народне странке у Лесковцу. Посебно је истакао да ће се сарадња базирати на омасовљењу странке, као и на теренском раду и припремама за предстојеће локалне изборе и парламентарне изборе које можемо очекивати током следеће године. 

Ненад Милојичић је указао на проблеме проузроковане растом цена, који оптерећују грађане Србије, посебно грађане Власотинца, јер Власотинце спада у једно од најнеразвијенијих општина у Србији успркос свим потенцијалима које поседује. Такође је позвао чланове да узму активније учешће у раду Општинског одбора, ради боље припреме за изборе који се очекују. 

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић се присутнима захвалио на храбрости да се у великом броју одазову скупу, упркос притисцима које локална власт врши над грађанима општине Власотинце. Указао је на проблеме са којима се наше друштво и држава свакодневно сусрећу у последњих 10 година. Посебно је указао на све афере корупционашке СНС власти (Рио Тинто, Линг Лонг, Милениум тим, рудници у Мајданпеку и Бору, претварања Србије у рударску колонију, изградња  минихидроелектрана на Старој планини, Рупској реци у Дадинцу, изградња стадиона у Лозници, Зајечару и Лесковцу, изградња Националног стадиона, послови Звонка Веселиновића и Милана Радоичића, девастирање српске пољопривреде, а самим тим и економије и на прекомерно задуживање Србије).

Осврнуо се је и на проблеме са нашом јужном покрајином Косовом и Метохијом, којој актуелна власт сваког дана чинећи уступке даје легитимитет и елементе државности упркос неслагању грађана и противречности са Уставом Србије и резолуцијом 1244 Савета безбедности УН-а. 

“Народна странка је Народној скупштини поднела иницијативу за референдум на коме ће се грађани изјаснити о „француско-немачком плану“, јер је питање Косова и Метохије најважније национално питање о коме одлуку треба да донесу грађани Србије, као носиоци народне суверености имајући у виду да се Уставни суд не изјашњава поводом кршења Устава”, рекао је Алексић.