Народна странка

Народна странка Ваљево: Лице и наличје СНС-а

Народна странка Ваљево: Лице и наличје СНС-а

Саопштење ГрО Народне странке Ваљево поводом реакције СНС-а на недавну конференцију за штампу ваљевског одбора.

Српска напредна странка је својом реакцијом додатно потврдила истинитост тврдњи изнетих на конференцији Гро 08. новембра 2021. године. У њиховој реакцији не постоји нити једна једина реч о ономе због чега су се огласили, чиме су јавности јасно ставили до знања да немају шта да кажу на поменуте теме. И по правилу, прибегавају увек истој причи, већ истрошеној, јер то раде десет година, огласити се због једне теме, а говорити о некој десетој. То је лице и наличје СНС-а и њеног председника. Када немате аргументе – спас се тражи у скретању теме.

У недостатку аргумената, по већ уходаном систему кренули су одмах у напад на председника Народне странке Вука Јеремића. Али да кренемо редом, пратећи њихове ставке из поменуте реакције.

Сасвим добро сте приметили, и тачно је, да Вук Јеремић има дипломе са најпрестижнијих светских универзитета! И то вас боли јер ваш председник има само диплому основних студија са Правног факултета, и ону ‚‚диплому“ уличарско – навијачку! Док је Вук Јеремић учио, ваш вођа је урлао по стадионима. Ваш одговор знамо унапред – да је Вуку Јеремићу тата обезбедио да студира на најпрестижнијим факултетима, и основне и постдипломске студије.

Господо драга, очигледно сте превише навикли на систем образовања који је ваш изум, да се студије, дипломе, постдипломске студије, могу обезбедити и купити новцем. Пробајте ви да упишете Кембриџ или Харвард тако што ћете то платити! Па није могуће, на поменутим универзитетима то не може.

Што се тиче тога од чега Вук Јеремић живи, и ко финансира његово удружење, претходно се мало распитајте шта је ЦИРСД, колики углед у свету има, и чиме се тачно бави. За разлику од вашег шефа који никада нигде није радио, осим можда у фирми свог брата која је основана са лажном личном картом, Вук Јеремић своју имовину не крије и сасвим мирно спава. Да је тачно то што говорите, председник Народне странке би већ одавно био иза решетака, или би га даноноћно опседали порески органи и извршитељи.

Смета вам и то што је Вук Јеремић био на далеко већој функцији од вашег шефа. Није мала ствар бити председавајући УН-а, на глобалном нивоу друга функција по реду. Па, ето, за трунчицу је недостајало и да буде први човек УН-а. А све то се такође не купује новцем, већ се заслужује угледом, поштовањем и знањем.

Нажалост, ваш шеф о таквим функцијама и о таквом угледу може само да сања. Да вас подсетимо, функција председника Србије није главна чак ни у Србији, испод је функције премијера, штавише, готово протоколарна. 

Ово, да је Вук Јеремић издао Косово, поново, просипате исту причу. Свако ко бар и мало загребе у причу шта се то догађало са Косовом док је Вук Јеремић био шеф дипломатије или председавајући УН-а, или погледа било који његов говор у УН-у, биће му јасно да то што причате нема везе са реалношћу, напротив, Јеремић је готово манично бранио и успео да одбрани од тадашњих светских ала оно што се могло.

Косово би одавно имало столицу у Уједињеним нацијама да није било тог човека којег немилосрдно прозивате. Ко се уселио у нови стан кад се гинуло за Косово? Ко је потписао по Србију јако штетан „Бриселски споразум“? Боље погледајте мало у ваше двориште.
О моралу вашег председника је излишно и говорити, јер је свој неморал на делу показао на стотине пута, али да не испадне да и ми не дамо бар један доказ. Можемо избацивати доказе до зоре, али рецимо, нешто актуелније – човек који отворено, јавно, са места председника државе брани власника највеће плантаже марихуане у Европи и који на телевизијама са националном фреквенцијом говори да не види баш никакав проблем у тони тог истог наркотика. Да ли је то за вас морално и нормално?

А помињете и лажи… па да ли уопште постоји човек у новијој историји Србије који је више пута слагао или рекао, па порекао? За ово последње није потребан ни тај бар један доказ, довољно је да сваки грађанин Србије само премота мало сећање шта је све говорио ваш председник, и не само да није испунио речено, него врло често тврди да то никада није ни рекао!

А шта да кажемо за манипулацију народом. Ваш шеф је, како га називате, створивши једноумље и додворничко – улизивачки однос у вашој странци, без икаквог отпора разорио државу, узурпирао њене институције и створио клептократско – аутократски систем. Радећи и понашајући се као вођа навијачке групе, а не као вођа нације, поделио је грађане и увукао корупцију у сваку пору нашег друштва. Преко медија са националном фреквенцијом и режимских таблоида купио је и право на истину. Тако сте ви, господо, постали једини власници истине у Србији!

Тако су афере везане за Крушик, Јовањицу, клан Беливук – Миљковић, дарежљиве тетке из иностранства, апартмани на бугарском приморју, милионски кредити за рођаке чланова Владе, куповине диплома и доктората, послови који се без тендера додељују повлачћеним фирмама, страначко запошљавање, бугарски возови, притисак на бираче и запослене у јавним и државним предузећима, њихово срамно уцењивање и присиљавање да одлазе на разне скупове и митинге и аплаудирају вашем шефу, све суште неистине које тобоже злонамерно пласирају и измишљају неке опозиционе странке, потпомогнуте лоповима и тајкунима! Истина јесте и биће само оно што ви као власници истине у Србији саопштите!

Народна странка Ваљево