Народна странка

Народна странка Ваљево: Суграђани, подржите референдум

Народна странка Ваљево: Суграђани, подржите референдум

Поштовани грађани Ваљева, референдум је једини начин да сачувамо Косово и спречимо издају. По питању Косова и Метохије ништа није готово, јер француско-немачки план још није потписан нити је на било који начин обавезан за било кога осим за председника Србије Александра Вучића, који се на то усмено обавезао, и он је лични гарант спровођења споразума. Он нема куд, али Србија има. Имамо неколико месеци да зауставимо, спречимо и поништимо оно на шта се Вучић у последњих месец дана обавезао. Зато је Народна странка покренула народну иницијативу за расписивање референдума, како би се народ питао, а не да одлучује само један човек у име целог народа.

Предложено референдумско питање гласи:

Да ли подржавате прихватање и спровођење предлога „Споразума о нормализацији односа Косова и Србије” (тзв. француско-немачки предлог)?

ДЕСЕТ РАЗЛОГА ЗАШТО РЕФЕРЕНДУМ:

1.Референдум је једини начин да сачувамо Косово. Не може један човек – Александар Вучић – да у име целог народа прихвата било какве споразуме.

2.Референдум је једини начин да спречимо издају и сачувамо Косово. Кад скупимо потписе режим не сме више ништа да уради у погледу прихватања и спровођења „француско-немачког” плана до одражавања обавезујућег референдума.Кад скупимо потписе Народна скупштина је, по Уставу и закону, дужна да распише референдум.

3.Нема другог легалног начина да спречимо издају и сачувамо Косово.

4.„Француско-немачки” план јесте противуставан. Али исто тако је и тзв. Бриселски споразум био противуставан – па је потписан и спроведен у дело, а Уставни суд је одбио да се о њему изјасни. Без референдума поновиће се исти сценарио, само са много озбиљнијим последицама.

5. Референдум је немогуће покрасти. Прво, зато што је више од 80 одсто грађана против овог плана. Друго, јер ће парламентарна опозиција, на челу са Народном странком, контролисати сва бирачка места.

6. Резултати референдума ће, по Уставу и закону, бити обавезујући за све државне органе.

7. Одбацивањем „француско-немачког” плана на референдуму грађани Србије ће послати јасну поруку целом свету да Србија не признаје лажну државу„Косово”.

8. Референдум је инструмент непосредне демократије, где се грађани директно питају о најважнијем државном и националном питању. „Француско-немачки” план се појавио након последњих избора, дакле о њему грађани нису имали прилике да се непосредно изјасне.

9. Власт која се плаши гласа народа је НЕНАРОДНА ВЛАСТ која зна да спроводи нелегитимну политику која нема подршку грађана.

10. Пораз на референдуму значи крај овог режима и одлазак Александра Вучића са власти.

Подржите народну иницијативу за спровођење обавезујућег републичког референдума! Ваш потпис можете дати онлајн на sacuvajmokosovo.rs, на нашим штандовима или у просторијама Народне странке сваког радног дана од 16-18 часова, а петком од 14-16часова на адреси Мирка Обрадовића бр.11.

Народна странка Ваљево