Народна странка

Народна странка Ваљево: Пуна подршка захтевима грађанских протеста у Ваљеву

Народна странка Ваљево: Пуна подршка захтевима грађанских протеста у Ваљеву

Народна странка Ваљево је саопштила да подржава и активно учествује у протестима "Ваљево против насиља", и позива све савесне и слободоумне становнике нашег града, да се придруже протестима и покажу да се не боје, и да дају свој допринос у борби добра над злим, како би добили нормално друштво и државу, у којој ће обезбедити срећнију и бољу будућност и себи и својим потомцима.
 
Свесни одговорности коју носи сваки појединац у борби против зла које се надвило над Србијом, самим тим и над нашим градом, позивамо на заједништво и пружамо пуну подршку захтевима грађанских протеста у Ваљеву, наоди се у саопштењу Градског одбора Народне странке и додаје:
 
У Србији већ више од деценије не постоји слобода медија и слобода говора, друштвени, државни и грађански простор је затрован мржњом и насилништвом, и то првенствено са телевизија које имају националну покривеност, а које по закону спадају у јавно добро.
 
Уместо политичке одговорности, у нашем друштву се већ деценију као највећа вредност уздиже послушнички и додворнички однос према руководству државе. И баш због таквог амбијента и имамо  одговор на велике и гнусне трагедије које су се догодиле у Србији у мају ове године, а који се свео на несувисле покушаје власти да се избегне политичка одговорност.
 
А као реакција на такав одговор државе, савесни грађани и грађанке из свих градова у Србији, па тако и у нашем Ваљеву, подигли су свој глас у жељи и нади да Србија не буде таква земља, али су од стране носилаца власти добили најниже увреде, лажи и усклађену харангу, не бирајући средства, само из разлога што јавно износе своје мишљење и желе добро себи и својој деци.
 
Изузетно је поражавајуће и штетно по друштво, што такве увреде и лажи пласирају народни посланици владајуће већинеу Народној скупштини као најбитније институције у земљи, и њихови поданици са телевизија са националном фреквенцијом. А то је још један доказ потпуног и апокалиптичног урушавања свих институција државе Србије.
 
Баш као и у целој Србији, грађани и грађанке Ваљева су се подигли против такве њихове накарадне Србије, уверени у победу истине, правде, културе, мира и слободе наводи у саопштењу Народна странка Ваљево.