Народна странка

Народна странка Трговиште: Расипничко понашање челника једне од најсиромашнијих општина у Србији

Народна странка Трговиште: Расипничко понашање челника једне од најсиромашнијих општина у Србији

Док у Трговишту лечимо децу организацијом базара и СМС порукама, локална власт купује возило од 41.000 евра и реновираће зграду општине у вредности 340.000 евра  која је реновирана пре 11 година. 

У овим тешким временима економске кризе, када грађани Трговишта једва састављају крај са крајем и када постоји мноштво проблема који су приоритет за решавање, наши челници општине се разбацују парама водећи једну расипничку политику за општину Трговиште. 

Наиме, из медија смо сазнали податак да је Општинска управа расписала јавни позив за набавку новог путничког возила са посебно нарученом опремом у износу од 5 милиона динара, где се на истом јавном позиву јавила једна једина фирма "Ауто Чачак промет ДОО" са понудом од 4.837.475,00 динара илити 41.000,00 евра. 

Такође, председник општине Ненад Крстић је пре само 10 дана потписао уговор о додели средстава из буџетског фонда Министарства државне управе и локалне самоуправе. Предивђено је реновирање зграде општине Трговиште у износу од 40 милиона динара илити 342 хиљаде евра од којих је 50 одсто обезбедило министарство док осталих 50 одсто мора да обезбеди локална самоуправа Трговиште из сопствених средстава. Ради се о средствима која су намењена за енергетску ефикасност и санацију "зграде општинске самоуправе", за које је наведено министарство издвојило 578 милиона динара и потписало уговоре са 43 градова и општина, где се Трговиште налази на 27. месту на сајту Министарства државне управе и локалне самоуправе са одобреним 20 милиона динара.

Господо из власти, па да ли сте ви нормални где и како трошите новац свих грађана општине Трговиште? Купујете најновија специјална возила иако паркинг општинске самоуправе броји преко 10 возила која и онако користите у приватне сврхе.  Реновирате зграду општине која је реновирана пре 11 година, са комплетном фасадом, столаријом и грејањем. 

Знате ли господо колко сиромашних кућа можете да реновирате тим парама? 
Знате ли колико болесне деце можете помоћи у лечењу тим парама? 
Знате ли господо на шта личи школско двориште ОШ Бранко Радичевић у коме су пре недељу дана демонтирани једини кошеви у месту, па сад омладинци немају где на баскет?
Знате ли  колико је то бесплатних вртића за сву децу? 
Знате ли господо колико је то бесплатних уџбеника за сву децу са територије општине Трговиште?  

Имате ли трунку морала и срама да и ово мало народа што је остало, бодете им у очи правећи од њих поданике и робове? Док мештани Трговишта организују базаре за помоћ и лечење болесне деце, конкретно нашег детета из Трговишта, ви расипате новац свих грађана у луксуз зарад ваше угодности и добра. 

Захтевамо хитно јавно заседање Скупштине општине на којој ће се преиспитати овакве одлуке и донети приоритети на основу којих ће се извршити пренамена новца и тиме кренути у решавање основних проблема и помоћи свих мештана на територији општине Трговиште.

Приоритети за које ми из Народне странке сматрамо да су од важности за наше мештане и омладину јесу:

 
-Реновирање Основне школе Бранко Радичевић и реновирања школског дворишта а не зграде општинске самоуправе. 
-Обезбеђивање бесплатних уџбеника за све ученике са наше територије 
- Омогућити бесплатан вртић за све узрасте без обзира на статус родитеља
- Реновирати и зграду старог интерната и тиме обезбедити смештајне капацитете за туристе, који би долазили на манифестације у Трговишту, и од којих би Трговиште живело, као и зграду старог хотела у центру Трговишта која се као једно ругло налази у самом центру и преко пута реновиране зграде општине. 

Ово су за почетак само неки од приоритета којима би требало да се позабавите и од којих треба да кренете. 

Немојте да мислите да мештани општине Трговиште не виде ваше марифетлуке и бахаћење, то што су уцењени и притиснути неће трајати довека, пробудиће се Пчињани оног тренутка кад се најмање надате, а онда ћете стварно живети ван Трговишта без могућности повратка. 


Марко Крстић 
председник ОО Народне странке Трговиште