Народна странка

Народна странка Трговиште: Власт да објасни зашто је приведен бивши директор ЈП Комуналац

Народна странка Трговиште: Власт да објасни зашто је приведен бивши директор ЈП Комуналац

Прошло је више од једног дана, а "непотврђена вест* у нашој општини Трговиште заузима главни место у јавности и међу грађанима.

За сада немамо званичног саопштења надлежних тужилаштва и полиције, али је извесно да је МУП у овом малом месту привео  једног од позиционираних функционера Српске напредне странке.

Наиме, у самом месту Трговишту се све више потврђује весте да су припадници МУП-а, посебног Одељења за сузбијање корупције, по налогу посебног Одељења за корупцију, Вишег јавног тужилаштва у Нишу, јуче, у раним јутарњим сатима привели и одредили задржавање до 48 сати, бившем дугогодишњем директору  ЈП Комуналац из Трговишта, П.С. (1951), иначе након смене  са места директора исти је постављен за председника Надзорног одбора овог јавног предузећа.

Незванично смо дошли до сазнања, да се сумњчи за више десетина коруптивних кривичних дела од (утаје, злоупотребе положаја, трговине утицајем и сл), које је полиција прикупљала и доказивала уназад месец и више данаи.

Ово је добар знак за народ и државу, да је и актуелна власт, која је стварала и ствара такве позиције и функционере, схватила да је друштво инфицирано, и да се мора чистити.

Да ли ће ово привођење правди, одмотати клупко у нашој малој општини Трговиште, па из клупка одмотати и друге актере корупције која цвета у невидљивој општини на крајњем југу, остаје као нада у надлежне институције МУП-А као и тужилаштва.

Свакако, овај потез органа државне управе, односно тужилаштва и полиције, желимо да похвалимо и надамо се да неће стати на овоме, јер оваквог материјала попут коруптивних радњу има у изобиљу у општинској управи и јавним предузећима општине Трговиште. 

Постављамо питање локалним властима у Трговишту, која има обавезу да информише своје грађане који су их поставили на  своје функције, о овом и сваком оваквом догађају, зашто ћуте? 

Тражимо од водећих и челних људи општине Трговиште да се јавно огласе и објасне о чему се ради, ако је њихов дугогодишњи функционер СНС-А и директор Јавног Предузећа Комуналац у Трговишту приведен од стране надлежних органа.

Марко Крстић
председник Народне странке Трговиште