Народна странка

Народна странка Трговиште: Трговиште нестаје брзином којом Вучић предаје КиМ

Народна странка Трговиште: Трговиште нестаје брзином којом Вучић предаје КиМ

Онако како  Александар Вучић предаје КиМ, становници општине Трговиште предали су своју општину у руке несавесних политичара, што неминовно води до убрзаног исељавања људи. На сличан начин само у другом облику, пропада Трговиште и убрзано се исељавају људи.

Десет година апсолутне владавине СНС-а у Трговишту под диригентском палицом њиховог шефа и актуелног председника општине Трговиште Ненада Крстића се огледа у томе да нас је из дана у дан све мање, што говори и последњи попис становништва, а то би значило да се миграције првенствено омладине одигравају по забрињавајуће убрзаном моделу.

Један једини покушај "улагања" у привреду за свих ових 10 године, јесте субвенционисање  фамозних фабрика ТОП БИСКИТ, ТРГОПЛАСТИК и РОЈ Трстеник. ТОП БИСКИТ је фабрика за производњу колача и важи по свим параметрима за највеће улагање општинске власти за све ове године. Али из непознатих разлога она не ради скоро месец дана, а по речима неких радника, питање је да ли ће и како наставити са радом.

Како се ствари одвијају ТОП БИСКИТ чека иста судбина као и фабрике за производњу кеса ТРГОПЛАСТИКА и фабрике за производњу кошница за пчеле РОЈ Трстеник, где су се из буџета општине Трговиште упумпавала средства фамозној фирми, а власници фирме такве субвенције искориститли и по истеку уговорне обавезе напустили Трговиште.
О улагањима у пољопривреду и помагању сељака и пољопривреднка у општини Трговиште такође не може да се каже ништа позитивно.

Само поднебље општине Трговиште је и више него повољно за развој првенствено воћарства и сточарства, а поред свих природних одлика које имамо, плодног земљишта, чистог ваздуха, река и климе, општинска власт се није удостојила да већ трећу годину распише конкурс за пољопривреду, сточарство и пољопривредна газдинства.

Експанзија сточарства и субвенционисања сељака по грлу стоке за општину Трговиште се највише може видети у оближњем селу Ристовац, јер се тамо некадашњи сточари и пољопривредници из општине Трговиште могу видети сваке недеље.

Оно што смо ми пре десетак година извозили од стоке, данас то исто увозимо али не због кривице самих сељака већ због неадекватне аграрне политике саме државе а на крају и локалних власти. И онда очекујемо једног тренутка да по шаблону председника државе Александра Вучића изађу и наши локални функционери и покушају да вођење неадекватне политике и сву кривицу свале на народ, па на крају и на опозицију. 

Десет година сте имали могућност да од општине Трговиште направите најатрактивније место за живот, док сте се за то време господо из СНС-а бахатили, возили се службеним возилима, куповали станове, узимали и кадровске станове, уништавали реке, градили мини – хидроелектране и уживали све привилегије власти. Онда се дешава да нас је по последњем попису мање скоро 1 000 становника, а можда и више, а ви се константно браните како није до вас. Па, не може. Нисмо заједно у овоме, имате апсолутну одговорност  за судбину општине Трговиште 10 година уназад и сами ћете одговарати.
 

Марко Крстић 
председник ОО Народне странке Трговишту