Народна странка

Трговиште: "Један потпис мења све"

Трговиште: "Један потпис мења све"

Народна странка наставља са акцијом "Један потпис мења све" чији је циљ прикупљање потписа грађана против споразума којим би Србија омогућила Приштини чланство у УН и тиме се неповратно и трајно одрекла Косова и Метохије.

У оквиру ове акције потписи су се данас прикупљали и у Трговишту где је председник  Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављавић  нагласио је да потписивање такозваног свеобуватног споразума заправо значи “прихватање независности јужне српске покрајине”.

“Такозвани свеобухватни споразум или "разграничење" са властима у Приштини, није ништа друго, него прихватање независности јужне српске покрајине и својевољно одрицање од овог дела наше територије. На тај начин, ми бисмо прихватили све оно што ниједна друга држава и нација, које држе до свог интегритета, никада не би урадили. Поред тога, тиме би смо сву имовину, у приватном и државном власништву, коју имамо на простору КиМ препустили приштинској власти. Једини разлог овакве исхитрене и неодговорне преговарачке политике, актуелног режима Александра Вучића, према виталним интересима нашег народа, налази се у личним обавезама које је тренутни председник Србије, преузео према појединим спољним центрима моћи, још када је долазио на власт 2012. За узврат, он би добио дозволу странаца да настави да влада султанистичком технологијом над грађанима Србије, где би питања као што су политичке и економске слободе, отворени медији, идентитетска и људска права, била потпуно занемарена, у корист неограничене личне владавине”, рекао је Добросављевић.

Прикупљању потписа у Трговишту изјавио председник присуствовали су и Ненад Милојичић, потпредседник ИО Народне странке, Саша Арсић председник ОО Народне странке у Бујановцу и координатор за Пчињски округ и Марко Крстић.