Народна странка

Народна странка Суботица: Идентификовали смо проблеме, а имамо и решења

Народна странка Суботица: Идентификовали смо проблеме, а имамо и решења

Кроз активну комуникацију са грађанима и јавним указивањем на проблеме са којима се сусрећу, градски одбор Народне странке у Суботици активно ради на проналажењу конкретних решења за сва кључна питања која их муче. Желимо да се на конструктиван начин бавимо темама које су од кључне важности за живот сваког појединца и управо због тога желимо да истакнемо само неке којима планирамо да се бавимо у наредном периоду.

1. Загађеност Палићког језера

Сматрамо да је Палићко језеро најважнији потенцијал за развој како туризма, тако и привреде Суботице. Адекватним приступом овој проблематици могуће је остварити значајне дугорочне бенефите за све Суботичане. За разлику од других, који потенцирају Палић као туристичко место, ми нагласак стављамо управо на само језеро. Све док оно не буде очишћено и доступно купачима, прича о развоју Палића у било ком контексту нема никаквог смисла. Народна странка ће очистити језеро Палић.

Предлог: Готово све претходне, па тако и ова власт, потенцирају чишћење Палића као основу свог програма пре доласка на власт. За разлику од њих, Народна странка се бави конкретним решењима која су узгред речено, на располагању стајала свим властима до сада. Србија је као кандидат за чланство у ЕУ, већ од самог пријема у тај статус, испунила услове да конкурише у различите, стално расписане конкурсе са начелом зелене агенде. Постоје новчана средства која се нуде за решавање проблема као што је чишћење језера. Ово је само једно од многобројних потенцијалних извора финансирања овако важног подухвата.

2. Комунална инфраструктура

На жалост већине становника нашег града, комунални проблеми су вечита тема коју актуелна власт не схвата озбиљно. Недовољна покривеност канализационом и водоводном мрежом, као и лоша путна инфраструктура, директно утиче на квалитет живота наших суграђана.

Предлог: Радикалном рационализацијом средстава која се издвајају за јавна предузећа и анализом осталих корисника буџета града Суботице, у врло кратком року би се обезбедила средства за решавање претходно наведених проблема.

3. Социјална (не)правда

Захваљујући неодговорној политици Српске напредне странке, социјална неједнакост је у последње две деценије подигнута на неиздржив ниво за многе грађане Суботице. Ово је тема којом се градски одбор Народне Суботице активно бави.

Предлог: Граду је потребна социјална карта која неће подразумевати шаблонирану аналитику само најсиромашнијих, већ планирано анализирање најбогатијих у граду. Време је да коначно дођемо до одговора ко је и на који начин стекао иметак. У фокусу ће нам свакако бити они који су водили наш град у протекле две деценије, почевши од нивоа месне заједнице, па све до градоначелника. Путем система ревизије рада истих ћемо инсистирати, да се сва нелегално стечена средства и имовина прерасподеле најугроженијим грађанима.

Ово су само прва 3 од 143 питања на која Народна странка има одговор.

Бане Максимовић
председник ГрО Народне странке Суботица