Народна странка

Арсић: Народна странка у Бујановцу тражи смену руководства Координационог тела

Арсић: Народна странка у Бујановцу тражи смену руководства Координационог тела

Преузето са портала Бујановачке.рс

Дискриминација од стране Албанаца у Бујановцу, смена руководства Координационог тела, протести „Србија против насиља“, припрема за локалне изборе наредне године и ситуација на КиМ биле су главне теме састанка месних одбора Народне странке Бујановац.

Састанку, који је сазвао Саша Арсић, председник Општинског одбора и регионални координатор странке, присуствовали су и шефови одбора места у Пчињском округу.

“Као члан Извршног одбора НС, пренео сам ставове странке који се односе на то да ми као странка никада нећемо признати независност Косова, а самим одласком на протест против насиља показујемо да смо и против насиља које се примењује над Србима, како на Косову тако и у Бујановцу”, каже за наш портал Саша Арсић.

Како наглашава, поштује суграђане Албанце "поштујем и са њима добре односе".

“Међутим, сматрам да албански политичари спроводе политику Куртија и на територији општине Бујановац, где српску заједницу на свакакве начине дискриминишу”, додаје Арсић.

Политика коју воде албански политичари, по речима Арсића, само продубљује јаз између Срба, Албанаца и Рома, уместо да их уједини и омогући им добар заједнички живот.

На питање да ли су на састанку дошли до неких конструктивних решења када је општина Бујановац у питању, Арсић одговара:

“План наше странке би био да преко ресорних министарстава покажемо да се може радити у српској заједници, да се могу решити сви проблеми српске и албанске заједнице”, каже Арсић.

Албанска заједница, како наглашава, не разуме инфраструктурне проблеме Срба и проблеме са запошљавањем, тврди Арсић.

“Тражимо директну смену руководства Координационог тела, које утиче на то да албанска заједница добије много већа средства од Срба који овде живе, тако да српске фирме добију 20 процената субвенција од свих конкурса који се распишу”, истиће Арсић.

Правила конкурса које одређује Координационо тело су таква да ниједна српска фирма у Бујановцу не може да се пријави на конкурс, јер не испуњава услове, каже Арсић и пита се зашто се услови не промене да и српске фирме могу добити субвенције.

“Поред тога, још једна од дискриминишућих одлука Координационог тела, којим управља Влада Републике Србије, била је да се обезбеди бесплатан превоз за ученике који похађају наставу у Прешеву и Бујановцу, а да деца која одлазе у Врање у школу не добијају новац за превоз, иако ће ретко које дете српске националности отићи у школу у Прешево, напротив, већина одлази у Врање”, закључује Арсић.