Народна странка

Народна странка НИШ - Булатовићев извештај је понижавајући за грађане

Народна странка НИШ - Булатовићев извештај је понижавајући за грађане

Народна странка сматра да је извештај о две године рада градоначелника у најмању руку сраман и понижавајући за оне грађане Ниша које прескупо коштају ''услуге'' градске управе.

Ове две године су значајно обележиле корупционашке афере и поклањање аеродрома а проблеми у граду су кулминирали угрожавањем безбедности грађана у виду инцидената који наликују мафијашким окршајима. Тако се рецимо ''крпљењем'', сада већ легендарних, рупа на нишком асфалту бави фирма чија је делатност до расписивања тендера била угоститељство, а директор Дирекције за изградњу поводом проблема у пословању ове фирме изјављује: ''Мислим да је боље да се мучимо још који месец до истека уговора и да то изнесемо на мишиће'' и потом остане на функцији (и слободи).

Тешко је заиста пронаћи тему о стању градске управе која није толико нова и толико лоша. Ипак, подсетили бисмо јавност и грађане Ниша на рок који је истекао још марта месеца, где је Градска топлана морала да поступи по инструкцијама Државне ревизорске институције (ДРИ) и престане са својим незаконитим радом, фалсификовањем висине трошкова, погрешним обрачуном цене грејања и другим противзаконитим радњама којима је оштетила грађане Ниша у износу од 5,6 милиона динара! Рачуни су остали исти а о надокнади штете корисницама даљинског грејања нема ни слова.

Како ствар не би била потпуно заташкана, на сцену је ступила Комисија за заштиту конкуренције која је јуна ове године покренула поступак у коме испитује ''да ли је Топлана злоупотребила доминантни положај на тржишту'', што такође забрањује закон. Као да мишљење ДРИ није било довољно, адекватно и поуздано, него то исто мишљење, на основу истих доказа и у истим поступцима сада треба да донесе Комисија за заштиту конкуренције?! Рокови пролазе, одговорност је нестала у ''тумачењу прописа'' али зато народ и даље плаћа увећане рачуне, или их и не плаћа јер је потпуно осиромашен! Због тога је ту, од стране напредне власти успостављен, модел ''државно-приватног партнерства'', по коме извршитељи наплаћују оно што ''раја дугује'' док рецимо Топлана и даље наставља да незаконито ''греје'' све грађане Ниша, небитно да ли је лето или зима и да ли исти користе или не користе њене услуге.

Због свега наведенег не верујемо у истинитост финансијске стабилизације, истакнуте у извештају, јер је исту могао да осети сваки грађанин Ниша по свом џепу, фелнама свог аутомобила и повишеној температури када о свему мало боље размисли. Народна странка у Нишу планира да у наредном периоду организује низ трибина и округлих столова на тему важности грађанских иницијатива и референдума, како би се у најскоријем року окупио широк опозициони фронт и иницирали ванредни избори, јер грађани Ниша не заслужују још две године афера и понижења.

 

Повереништво Народне странке у Нишу