Народна странка

Народна странка Нови Београд: Запуштени Нови Београд

Народна странка Нови Београд: Запуштени Нови Београд

Идеја је била једноставна: створити нови део Београда на ушћу Саве у Дунав, као решење за даљи развој Београда.

Почело је 1923, настављено 1947. Нови Београд, нови "бели град" засијао је на месту бивших мочвара. А данас? Данас је Нови Београд неприхватљиво запуштен! Прљаве и оронуле фасаде, нарушене зелене површине, саобраћајни хаос. Само прошетајте нашим улицама и уверите се. Питање непостојања канализационе мреже не везује се само приградска насеља, колико процената новобеограђана нема градску канализацију? А отпадне воде целог Новог Београда иду без пречишћавања у Саву. Докле?

Посебна је прича Савског насипа, јединог који нас брани од поплава. Данас је тај насип у стопи, у подножју, избушен као сито цевима и водовима који нелегално допремају струју и воду до дивљих објеката у реци и кориту реке. Насип је процурио на више места - код Доњег поља (иза насеља И.Рибара), код степеништа у Блоку 45...

У последњих десет година руинирање Новог Београда убрзано се наставља. Хаотичном и бесправном изградњом, која као кулиса покрива запуштени град. Недопустиво је повећање густине насељености на постојећој, али недовољној инфраструктури и погоршавање услова живљења свих нас! Није нам ни на крај памети да људе спречавамо да се насељавају на Новом Београду. Хоћемо да и стари и нови житељи живе квалитетније. Народ на то има право!

Народна странка Нови Београд