Народна странка

Омладина Новог Сада на Међународни дан младих: Не дамо СПЕНС!

Омладина Новог Сада на Међународни дан младих: Не дамо СПЕНС!

Поводом међународног Дана младих омладина Народне странке Новог Сада жели да скрене пажњу на значај Спортско-пословног центра  "Војводина" -СПЕНС и да поручи да се никада неће сложити са идејом градоначелника Милоша Вучевића који је навео да постоји могућност његовог рушења или успостављање јавно-приватног партнерства, чиме би СПЕНС отишао у руке тајкунима блиским власти.

У изјави градоначелника у којој наводи да су у Европи постојала три објекта овог типа, од којих два више не постоје, јасно се инсинуира да се размишља о рушењу једног од симбола града и урбаног идентитета Новог Сада. Омладина Народне странке Новог Сада јасно поручује да градоначелник нема право да узурпира градску имовину и подсећамо га да се Новосађанима скидало са плата како би СПЕНС био изграђен и како би наша деца имала где да тренирају.

Поражавајуће је да се све ово дешава у периоду у ком је Нови Сад омладинска престоница Европе и да је управо СПЕНС, као центар међународних спортских манифестација, у томе имао кључну улогу. 

Зато постављамо питање градоначелнику, данас на Међународни дан младих, како ћете успети да објасните својим суграђанима да ће остати без места на ком су тренирали, такмичили се и  поносно освајали награде за наш Нови Сад и Србију? Није ли вам довољно уклањање дечијег игралишта и терена за кошарку на Лиману 3, па сада хоћете да нам узмете и СПЕНС?

 

ОМЛАДИНА НАРОДНЕ СТРАНКЕ - НОВИ САД