Народна странка

Народна странка Обреновац: Докле ћемо да ћутимо на вишегодишње тровање?

Народна странка Обреновац: Докле ћемо да ћутимо на вишегодишње тровање?

Већ пуне три године Народна странка Обреновац говори о страшном загађењу нашег града од стране ТЕНТА и ЕПС-а! Упозоравали смо више пута на енормно повећање смртоносних честица у ваздуху који удишемо. Небројено пута смо слали упозорења да мерна страница у Обреновцу не показује тачне податке. И не само да не показује тачне податке, већ више ни не показује икакве податке, јер већ месецима не ради!

Док се у ЕУ емитује око 600.000 тона сумпор - диоксида годишње, на нивоу целе ЕУ, саме ТЕНТ и Костолац емитују 300.000 тона сумпор - диоксида годишње.

Позивали смо много пута надлежне да се овај проблем узме за озбиљно, да се нешто уради, надајући се да тамо има људи којима је стало до своје деце. Нажалост, једино до чега је њима стало јесу новац и привилегије. Нису нам веровали, говорили да измишљамо, да радимо против Србије, против Обреновца, да смо издајници и плаћеници. А, ево, данас се показује да смо били у праву, нажалост! Чак ни институције у овој земљи не могу више да затварају очи пред убијањем Обреновчана! Наша локална власт може. Наш заслужни грађанин може.

Да ли ћете и ви, Обреновчани да урадите то исто или ћете коначно почети да мислите на своју децу?
Размислите.

Народна странка Обреновац

https://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/regulatorni-institut-za-obnovljivu-energiju-i-zivotnu-sredinu-podneo-tuzbu-protiv-eps_1201916.html