Народна странка

Народна странка Ниш: Подршка протесту поводом изградње малих хидроелектрана на Старој планини

Народна странка Ниш: Подршка протесту поводом изградње малих хидроелектрана на Старој планини

Повереништво Народне странке у Нишу позива чланство, симпатизере и све људе добре воље да подрже протест који ће бити одржан 2. септембра у Пироту поводом градње малих хидроелектрана на рекама и потоцима Старе планине.

Сматрамо да нашем друштву и држави није ни у каквом интересу остваривање било каквог профита до кога би се дошло њиховом градњом, а који би се свакако, по старом лошем обичају, слио у џепове "друштва одабраних" из кулоара блиских власти. 

Суштина проблема је да је градња малих хидроцентрала у сваком случају погубна по еко-систем, целокупно природно окружење и животе будућих генерација. 

Ово питање превазилази све личне и парцијалне интересе било ког човека или организације, а нарочито политичке. Народна странка истиче да жели да помогне српском друштву у разумевању и поимању озбиљности тренутка у којем је држава практично суспендована, док иза њених наводних интереса остаје сакривена одређена интересна групација.

Тој безобзирној групи новопројектованих богаташа, храбро покушава да се супротстави, нажалост, још увек мањина нашег становништва. То су људи свесни суштине проблема очувања природе и они овим својим протестом штите и интересе свих нас, угрожених брзим и бахатим богаћењем несвесних и несавесних појединаца. 

Зато пружамо своју подршку и позивамо све људе који имало разумеју појам "општег добра" - да овај протест подрже у својству слободних и поносних грађана, људи који не желе да иза себе остављају пустош и очај, било какву и било коме. 

Сматрамо и верујемо да су управо те две врлине, достојанство и упорност, кључне за сваку победу а поготово ову, која би требало да очува наше природне лепоте и богатства необогаљеним.

Повереништво Народне странке Ниш